Proiectele parlamentarilor PSD Cosmin Necula si Minodora Cliveti

Europarlamentarul Minodora Cliveti si deputatul Cosmin Necula au prezentat astazi, in cadrul unei conferinte de presa organizata la sediul central al Partidului Social Democrat din Bacau principalele proiecte cu impact asupra tarii. Minodora Cliveti, unul dintre cei Conferinta PSD Bacaumai activi europarlamentari ai Romaniei, a vorbit despre mobilitate si egalitate de sanse in cadrul UE, despre cum afecteaza discriminarea pe romanii mai tineri, care s-au mutat cu familiile si studiaza in Occident dar si despre unele initiative menite sa schimbe perceptia asupra romanilor. Mai mult, europarlamentarul bacauan a promis ca va realiza un studiu comparat asupra situatiei romilor-tiganilor din Europa si despre cum se preocupa de aceasta problema alte state din UE. Minodora Cliveti afirma ca Romania a implementat cele mai multe masuri pentru imbunatatirea situatiei romilor si a depus eforturi considerabile pentru sprijinirea comunitatilor. Cu toate acestea, state din cadrul Comunitatii Europene se multumesc sa-i expulzeze pe romi in Romania, fara a rezolva in vreun fel problemele acestei etnii. Si asta pentru ca si romii sunt europeni si au dreptul la libera circulatie.

Cosmin NeculaIn acelasi timp, deputatul Cosmin Necula a facut o lunga expunere asupra modificarilor care urmeaza sa fie aduse Codului Rutier. Parlamentarul bacauan, membru al Comisiei Juridice, a accentuat asupra avantajelor aduse de responsabilizarea fiecarei parti implicata in traficul rutier. Pentru un accident, intr-un grad mai mic sau mai mare, civil sau penal, pot fi responsabilizati administratorul drumului, dirigintele de santier (pentru gropi sau alte deficiente ale carosabilului, trotuarelor s.a.), pietonii, in cazul in care nu vor respecta nivelurile de alerta la traversarea, chiar si pe trecerea de pietoni a strazii, dar si conducatorii auto, mai ales cei beti crita sau care calca prea mult pedala de acceleratie.

Cosmin Necula a expus si alte initiative de modificare a legilor, care vor atinge domenii strategice. Cateva propuneri, care vor ajunge sa fie dezbatute in plenul Parlamentului se refera la impunerea unei tinute unice in scoli, in numele egalitatii de sanse. Deputatul a argumentat in favoarea impunerii uniformei scolare, deoarece astfel vor fi eliminate unele frustrari in relatia elev-elev sau elev-profesor.

Minodora ClivetiLa final, atat Minodora Cliveti, cat si Cosmin Necula si-au exprimat pozitia fata de exploatarea cu cianuri de la Rosia Montana. Europarlamentarul s-a referit la perspectiva unui litigiu intre statul roman si RMGC, care va presupune o lupta diplomatica si una cu argumente solide, pentru ca Romania sa evite penalitatile stipulate in contract. In acelasi timp, Cosmin Necula a spus ca se ghideaza dupa pozitia Academiei Romane, care deja si-a exprimat punctul de vedere fata de exploatarea cu cianuri, ca fiind o metoda periculoasa pentru mediu si oameni, cu impact major negativ pentru o lunga perioada de timp.

Conferinta PSD, in videoclipurile de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com