Ioan Maric îsi lanseaza „Fetele Satului“

Ioan Maric si Asociatia Culturala „Cealalta Românie“ ii invita pe iubitorii artei marti, 24 septembrie, de la ora 13.00,la lansarea noului Fetele Satuluivolum de picturi, numit „Fetele Satului“  . Evenimentul va avea loc la Pensiunea Studio din Bacau, în prezenta editorului, Viorel Cucu dar si a autorului. Sunt invitati si asteptati critici de arta, reprezentanti ai mass-media, ai lumii culturale bacauane dar si ai administratiei publice locale.

Ioan Maric este cetatean de onoare al comunei Margineni, al municipiului Bacau dar si al judetului Bacau. Albumul de pictura „Fetele Satului“, la fel ca si precedentul, „Lada de Zestre“, a fost realizat cu sprijinul Primariei Bacau, la Editura Vicovia.

Ioan Maric va expune in foaierul Senatului (11)Ioan Maric este membru a numeroase asociatii si organizatii neguvernamentale, (Academia Artelor Traditionale din România, A.C.A.R. – Strasbsourg, Asociatia Creatorilor Populari din România, Fundatia Artistilor Plastici Naivi Vintila – Arplana, La maison culturelle belgo – roumaine A.S.B.L. etc.), autor a 80 de expozitii personale, participant la 566 expozitii colective, Ioan Maric este si detinatorul a numeroase premii, diplome si distinctii civice: 1969 – Premiul III la Salonul International de Arta Naiva – Bucuresti; Medalii de aur la Lugano în 1974, Milano, Venetia – 1973 si Viaregal în 1976; Laureat între anii 1970 – 2007, al Festivalul National de Arta Naiva; Premiul Special al U.A.P. 1991; Laureat al Salonului International Bucuresti în anii 1999, 2003, 2005 si 2007; Placheta ACAR Strassbourg 2007; Diploma de onoare Bruxelles, 2007; Diploma de excelenta, Parlamentul European 2008, Strassbourg, s.a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com