„Ziua Presedintilor SUA“, serbata în videoconferinta la „American Corner Bacau“

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau a organizat astazi, începând cu ora 15, la Centrul ”American Corner Bacau”, videoconferinta cu tema „President`s Day”. Activitatea a fost ocazionata de sarbatorirea Zilei Presedintilor Americani.

President Day SUA (1)Au participat liceeni, coordonati de profesorii Anca Rafiroiu si Alis Galbeaza, care parcurg programul ”English Access Microscholarship”. În direct a fost Joseph Trimble, adjunctul consilierului politic pe probleme politico-militare al Ambasadei SUA la Bucuresti. Acesta are o bogata experienta în diplomatie si a sosit în România în anul 2012, dar lucreaza pentru Departamentul de Stat din anul 2001, îndeplinind diferite functii în cadrul reprezentantelor americane de la Kingston, Haga si Nairobi.

President Day SUA (2)S-a facut o scurta trecere în revista a istoricului acestei sarbatori, amintind o serie de presedinti americani si contributia pe care acestia au avut-o în formarea si dezvoltarea Statelor Unite. Reprezentantul Ambasadei SUA a facut o comparatie între prerogativele unui presedinte român si cele ale unui presedinte american, cautând sa identifice asemanari si deosebiri dintre ei. Elevii care au dorit sa afle mai multe informatii despre tema abordata, au adresat întrebari invitatului. La finalul activitatii, au primit materiale informative si diplome de participare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com