Consilierul Ilie Bîrzu propune înfiintarea unei zone de dezvoltare economica a Bacaului

Oameni de cultura, pictori, reprezentanti ai unor ONG-uri  si ai unor institutii publice au luat parte la conferinta organizata de Ilie Bîrzu, în care si-a prezentat activitatea pe ultimul an dar si proiectele de viitor, cu impact asupra Bacaului. Consilierul local bacauan a remarcat ca principala problema a orasului este lipsa locurilor de munca si absenta dezbaterilor asupra viitorului municipiului Bacau.

Ilie BîrzuPrezentarea proiectelor de viitor dar si raportul de activitate a avut loc în sala de conferinte a Pensiunii Studio din Bacau. Printre invitati s-au numarat Andre Muit, presedintele Asociatiei Betania, pictorii Ioan Maric si Geanina Ivu, reprezentantii unor asociatii de proprietari dar si Liliana Bârgu, presedintele Filialei Bacau-Neamt a Ordinului Arhitectilor din România. „Am sa initiez un proiect pentru înfiintarea „Zonei de Dezvoltare Economica  a Bacaului“, dupa modelul din Alba Iulia. Sunt 20 de hectare de teren libere de sarcin, lânga Cimitirul Sarata 2, în care s-ar putea promova parteneriatele public-private. Pensiunea StudioMajoritatea bacauanilor cu care ma întâlnesc ma întreaba de locuri de munca. Bacaul are o problema. Tocmai de aceea, în aceasta zona de dezvoltare trebuie create spatii de productie si servicii. Vom stabili si criteriile pentru cei care pot lua teren de la municipalitate“, a precizat Ilie Bîrzu. Consilierul bacauan a mai spus ca anul acesta este important ca proiectele europene aflate în derulare, în Bacau, sa fie finalizate, altfel se pierde finantarea. Este vorba de strazile I.L. Caragiale, Milcov, Stefan cel Mare dar si finalizarea proiectelor de apa si canalizare. Ilie Bîrzu a mai propus sa fie înfiintat un „consiliu al seniorilor“ cu rol consultativ pe lânga Consiliul Local Bacau dar si un concurs dedicat curateniei generale, la care sa fie acordate premii în bani asociatiilor de proprietari, care sa fie folositi pentru înfrumusetarea spatiului public.

La eveniment a participat si Liliana Bârgu, presedintele Filialei Bacau-Neamt a Ordinului Arhitectilor din România, care a întârit o propunere a consilierului local pentru înfiintarea unei zone de promenada si trafic rutier, pe marginea Lacului Bacau 2, care sa treaca prin spatele Arena Mall, astfel încât întreaga zona sa devina una de agrement.

Proiectele lui Ilie Bîrzu, în 2014. Ce-si doresc bacauanii

Ilie Bârzu este singurul consilier local care îsi prezinta activitatea si intentiile pentru viitor. În ultimul an a organizat 21 de întâlniri cu cetatenii în toate cartierele din municipiul Bacau, pentru a prelua problemele cu care se confrunta. „Aceste întâlniri s-au desfasurat în perioada aprilie-octombrie anul curent si au avut loc în unitatile de învatamânt. La aceste întâlniri au participat peste 600 de cetateni care au avut în principal urmatoarele cerinte: reabilitarea termica a blocurilor, modernizarea strazilor si trotuarelor, iluminatul public, realizarea de locuri de joaca noi, de sarpante la blocuri, de parcari ecologice, de spatii verzi, rezolvarea problemei câinilor comunitari, a canalizarilor înfundate, a problemei blocurilor cu apa la subsol, dar si calitatea serviciilor oferite de socuetatile locale“, a spus Ilie Bîrzu.

Consilierul bacauan a prezentat si proiectele de anvergura în care s-a implicat: reabilitare Calea Moinesti, reabilitare strazile Mioritei, IL Caragiale si Milcov, reabilitarea termica a blocurilor de locuinte, modernizarea sistemului de termie în municipiul Bacau, a Caminului pentru persoane vârstnice, realizare bloc de locuinte sociale pe strada Henri Coanda nr 2, realizarea de noi parcuri si locuri de joaca, investitia la Spitalul Municipal, modernizarea unitatilor de învatamânt, investitii în infrastructura rutiera si pietonala, programul de burse locale pentru elevi, masuri de protectie sociala pentru persoanele aflate în dificultate dar si investitii în reteaua de apa si canalizare.

 

„O activitate importanta am desfasurat-o în cadrul comisiei de specialitate a Consiliului Local Bacau, fiind presedintele comisiei pentru activitati economico-financiare, buget si investitii, iar în aceasta calitate am sustinut  rapoartele de avizare ale comisiei, cu punctele de vedere, formulate de mine si colegii de comisie. Am fost preocupat sa sustin tinerii care activeaza în organizatiile neguvernamentale având o colaborare buna, acestia realizând în municipiul Bacau o serie de proiecte si activitati în interesul comunitatii“, a spus, în încheiere, Ilie Bîrzu. (Adevarul)

Raport de activitate (rezuma) Ilie Bîrzu:

CONSILIUL  LOCAL AL MUNICIPIULUI BACAU

CONSILIER LOCAL ILIE BIRZU

RAPORT DE ACTIVITATE PENTRU

ANUL 2014

In anul 2014(1 ianuarie- 31 decembrie) au fost organizate un numar de 28 de sedinte ordinare si extraordinare ale Consiliului Local, la care am participat, iar interventiile mele, sub forma de amendamente la unele proiecte de hotarari si interpelari la adresa executivului primariei, au fost pe teme de interes general ale locuitorilor municipiului Bacau. Amendamentele, in numar de 6, depuse la unele proiecte de hotarare au vizat in principal ceea ce se referea la bugetul de venituri si cheltuieli si la programul de investitii pe anul 2014 a Consiliului Local al mun. Bacau.

Mentionez ca au fost supuse dezbaterii 322 de proiecte de hotarari la care s-au propus amendamente, daca a fost cazul, si au fost aprobate de Consiliul Local. In acest an am avut si proiecte depuse de mine, care au fost aprobate de Consiliul Local. Enumar cateva dintre ele:

 • Proiect de hotarare privind alipirea unor suprafete de teren aflate in Bacau, Bulevardul Unirii nr 4
 • Proiect de hotarare privind desemnare viceprimarului Tescaru Vasile sa preia atributiile de Primar la municipiului
 • Proiect de hotarare privind delegarea unui consilier local sa indeplineasca atributiile de viceprimar
 • Proiect de hotarare privind majorarea capitalului social la SC Sport Club SA

 

De asemenea, au fost aprobate proiecte  in anul current, la care am fost primul initiator in anii anteriori. Pot da cateva exemple:

 • Proiect de hotarare privind acordarea “Diplomei de onoare” si plata unui premiu de 500 lei la familii care au implinit 50 de ani de casatorie ( 3000 familii)
 • Proiect de hotarare privind acordarea tichetelor cadou pentru pensionarii cu venituri reduse( 16000 pensionari).
 • Proiect de hotarare privind acordarea unui premiu de 5000 lei persoanelor care au implinit 100 ani.

 

Am organizat 21 de intalniri cu cetatenii in toate cartierele din municipiul Bacau, pentru a prelua problemele cu care se confrunta acestia si rezolvarea lor in masura competentelor prevazute de lege. Aceste intalniri s-au desfasurat in perioada aprilie-octombrie anul curent si au avut loc in unitatile de invatamant. La acest intalniri au participat peste 600 de cetateni care au avut in principal urmatoarele cerinte:

 • Reabilitarea termica a blocurilor
 • Modernizarea strazilor si trotuarelor
 • Iluminat public
 • Realizarea de locuri de joaca noi
 • Realizarea de sarpante la blocuri
 • Realizarea de parcari ecologice
 • Amenajarea de spatii verzi
 • Rezolvarea problemei cainilor comunitari
 • Problema canalizarilor infundate
 • Problema blocurilor cu apa la subsol
 • Probleme la serviciile oferite de SC CET SA, SC CRAB SA, SC SOMA SA
 • Probleme legate de asociatiile de proprietari

 

Tinand cont de aceste cerinte exprimate de bacauani, am facut demersurile necesare  catre Primaria Bacau pentru rezolvarea acestora in masura posibilitatilor.

In anul 2014, in calitate de consilier local, am oferit sprijinul unitatilor de invatamant, asociatiilor de proprietari, unitatilor de cult, asociatiilor si fundatiilor pentru rezolvarea unor probleme cu competenta la Consiliul Local Bacau si Primaria Bacau. De asemenea, am avut o prezenta activa la manifestarile cu caracter cultural, economic, social, educativ ,religios si sportive desfasurate in municipiul Bacau.

Cele mai importante obiective ale municipalitatii pe are le-am sustinut cu prioritate in 2014 au fost:

 • Reabilitare Calea Moinesti
 • Reabilitare strada Mioritei
 • Reabilitarea strazilor IL Caragiale si Milcov
 • Reabilitarea termica a blocurilor de locuinte
 • Modernizarea sistemului de termie in municipiul Bacau
 • Modernizare camin pentru persoane varstnice
 • Realizare bloc de locuinte sociale pe strada Henri Coanda nr 2
 • Realizarea de noi parcuri si locuri de joaca
 • Investitia la spitalul municipal
 • Modernizarea unitatilor de invatamant
 • Investiti in infrastructura rutiera si pietonala
 • Programul de burse locale pentru elevi
 • Masuri de protectie sociala pentru persoanele aflate in dificultate
 • Investiti in reteaua de apa si canalizare

 

O activitate importanta am desfasurat-o in cadrul comisiei de specialitate a Consiliului Local Bacau, fiind Presedintele Comisiei nr.1, pentru activitati economico-financiare, buget si investitii, iar in aceasta calitate am sustinut  rapoartele de avizare ale comisiei, cu punctele de vedere, formulate de mine si colegii de comisie.

Am fost preocupat sa sustin tinerii care activeaza in organizatiile neguvernamentale avand o colaborare buna, acestia realizand in municipiul Bacau o serie de proiecte si activitati in interesul comunitatii.

Pentru buna informare a cetatenilor, am participat la mai multe emisiuni tv si am comunicat cu mass media, carora le multumesc pentru promptitudine si obiectivitate.

Doresc sa multumesc executivului Primariei, precum si colegilor consilieri, pentru colaborarea in activitatea Consiliului Local Bacau.

Vreau sa-i asigur pe cetatenii comunitatii bacauane ca si in continuare voi incerca sa le fiu aproape si le multumesc pentru increderea care mi-au acordat-o.

CONSILIER LOCAL PNL BACAU, ILIE BIRZU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com