Vrea sa devina „erou viu“ (video)

Gherghel Istoc  vrea sa i se recunoasca suferinta îndurata pentru pamântul pe care l-a pierdut în regimul comunist. Primarul comunei nu stie de aceasta solicitare si afirma ca i-a dat „toate pamânturile la care avea dreptul“. Edilul spune ca nu l-a mai vazut pe om de ceva timp prin comuna.

Gherghel Istoc (78 de ani) din comuna bacauana Cleja afirma ca a facut o solicitare catre Primarie în care cerea sa fie declarat „erou viu“. Omul spune ca de 50 de ani sufera ca nu-si recapata terenurile care apartin familiei sale si care, au fost luate abuziv, de regimul comunist. El considera ca i se cuvine acest titlu, deoarece, a avut „de îndurat umilintele autoritatilor“ de fiecare data când a solicitat pamântul pe legile fondului funciar. De altfel, Istoc a dat în judecata primarul comunei Cleja, proces penal care a ajuns pâna la Înalta Curte de Casatie si Justitie.  Supararea barbatului a atins cote maxime atunci când Instanta Suprema nu i-a dat câstig de cauza. „Mult rau mi-a facut autoritatile locale în ultimii ani. Si în vremea regimului comunist se faceau nedreptati, dar nu asa de mari. Pentru toate câte am îndurat, pentru ca urmasii mei si mosteneasca în vecii veacului acest pamânt, am cerut sa fiu declarat «erou viu»!“, a spus revoltat Gherghel Istoc. Barbatul din Cleja a chemat în instanta si Comisia Judeteana de Fond Funciar Bacau si a facut sute de sesizari la Presedentia României, Guver, Ministerul Administratiei si Internelor. În plus, a facut solicitari la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii ca sa afle daca cei care îi pun oprelisti, nu sunt  „securistii de altadata“.

A oprit masina lui Ceausescu, a dansat cu Tariceanu

Gherghel Istoc afirma ca a fost persecutat de fostul regim comunist si ca abuzurile au continuat si dupa 1989. În urma solicitarilor facute la CNSAS a primit raspuns ca fosta Securitate i-a întocmit doua dosare. ”Am fost urmarit. Mi s-a desfacut contractul de munca. Am fost somer fara bani. L-am oprit pe Ceausescu pe Calea Victoriei sa-i spun ce nedreptati s-au facut asupra mea”, a mai spus batrânul. De acuzele lui Istoc nu scapa nici actualii sefi din administratia locala si centrala. ”M-am adresat lui Basescu, am fost prezent când a venit fostul prim ministru Tariceanu în Bacau si i-am spus problemele mele. Atunci ne-am prins în hora. Nu a folosit la nimic treaba asta”, a mai spus Istoc. Barbatul mai crede ca daca va obtine pamântul pentru care se lupta, acesta va fi vesnic în mostenirea familie. ”Daca eu nu fac asta, copii mei, nici atât. Dupa 50 de ani de lupta, daca îl voi primi, acesta va fi al nostru pentru totdeauna”. În urmatoarele zile, Gherghel Istoc spera ca Institutia Prefectului Bacau sa efectueze verificari în Cleja, pentru a descoperi toate neregulile produse acolo. ”De la Prefectura mi-au spus ca vor face o ancheta în comuna. Acolo au fost îmbogatiti cinci boieri. S-au facut multe smecherii. Trebuie prinsi acesti hoti”, a spus suparat Istoc.

„I-am promis lui Basescu 33 de prajini la Cleja“

Omul nu si-a pierdut orice speranta. El crede ca daca presedintele Basescu ar afla de problemele sale, cu siguranta, l-ar ajuta.   Acesta este si motvul pentru care i-a promis ca-i doneaza o bucata de 33 de prajini din terenurile sale agricole.  „Vreau sa-i dau lui Basescu o bucata din terenul meu. Desi am mai afirmat acest lucru, Basescu înca nu stie de donatie!“, a mai adaugat Istoc. Ionel Joca, primarul comunei Cleja, afirma ca nu stie de solicitarea omului ca sa fie declarat „erou viu!“. „Habar nu am de o asemenea cerere. Nu l-am mai vazut pe Istoc de vreo doi ani. I-am dat tot ce a avrut!“, a declarat primarul comunei Cleja.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com