„Visul unei nopti de iarna“ la Colegiul National de Arta „George Apostu“ din Bacau

Sala Ateneu a fost gazda unui eveniment dedicat Craciunului si artelor. Clasa a 10-a A a profesorului Dana Bîrzu a reusit timp de mai bine de ora si jumatate sa captiveze publicul venit în numar mare. Elevii talentati ai Colegiului National de Arta din Bacau au cântat muzica usoara, colinde, au interpretat la vioara, pian iar „invitatul“ surpriza al serii a fost Sofia Vicoveanca, imitata de elevul „Stefan Negru“.
O clasa de elevi de la Colegiul National de Arta din Bacau a reusit sa ofere publicului, care a umplut Sala Ateneu, o seara magica, din care nu au lipsit muzica usoara, muzica populara, dansurile sportive si populare, colindele, dansul ursilor. În ciuda vârstei fragede, elevii si-au dovedit maestria la pian, vioara, percutie. Manifestarea intitulata „Visul unei nopti de iarna“ a început cu „Noapte de Craciun“ piesa interpretata de Cosmin Gavril si corul-clasa a 10-a A.
Apoi, un grup de 15 fete, acompaniate de Rebeca Cojan, la pian, au interpretat piesa Gloria. Cuplul formaat din Denisa Scripcaru si Bogdan Postolache au adus dansul sportiv pe scena Ateneu. La vioara a interpretat mai multe piese Brândusa Luca, apoi a urmat Daria Tanasa, care a cântat muzica usoara.
Evenimentul a continuat cu alte momente, apreciate de public: Olivia Vizitiu (muzica usoara), urmata de un grup de eleve care au cântat acelasi gen muzical, Stefan Negru a interpretat piesele Sofiei Vicoveanca, Diana Hîrtescu, dansuri clasice, un cvartet de coarde, Visin Sheila (muzica usoara), un colind clasic, dansul ursilor, alte piese populare s.a.
Proiectul cultural artistic a fost pus la punct de profesorul Dana Bîrzu, dirigintele clasei, care a condus Colegiul National de Arta „George Apostu“ timp de opt ani, (2008-2016), care a initiat si alte spectacole, precum „Magia Craciunului” si „Simfonia primaverii”.
„Consider ca fiecare om trebuie sa lase ceva în urma lui, ceva care sa-l reprezinte. Tot asa, fiecare clasa trebuie sa-si puna amprenta asupra activitatii dintr-o scoala! Clasa a X-a A este, din acest punct de vedere, un model! Dirigintele este liantul, acela care trebuie sa modeleze si sa slefuiasca, asa ca, dim momentul in care am preluat aceasta clasa, am stiut ca, împreuna, vom lasa „urme” frumoase în aceasta scoala! Originalitatea este foarte importanta, asa ca acest prim spectacol este initiat de noi si va deveni un brand pentru clasa mea“, a precizat Dana Bîrzu, pentru ziarul Adevarul.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com