Videoconferinta „Istoria Negrilor Americani“ la Centrul „American Corner Bacau“

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau a organizat joi, 19 februarie, la Centrul ”American Corner Bacau”, „Black History Month” (2)videoconferinta cu tema „Black History Month”. Aceasta a fost sustinuta de Anne Dorfman, English Language Fellow la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti.

„Speaker-ul american are o bogata experienta ca jurnalist, fiind licentiat în istorie la Universitatea din California  si în drept la Universitatea din San Francisco. Anne Dorfman a adus în atentia publicului aspecte din istoria afro-americanilor, insistând pe prezentarea unor personalitati, care au contribuit la abolirea sclaviei si la câstigarea drepturilor civile ale negrilor din SUA.  La seminar au participat liceeni coordonati de profesorii Anca Rafiroiu si Alis Galbeaza, care parcurg programul ”English Access Microscholarship”, ce se desfasoara la CCD Bacau pe o „Black History Month” (1)perioada de doi ani“, se arata în comunicatul „American Corner Bacau“, de pe lânga Casa Corpului Didactic din Bacau.

Activitatea a fost ocazionata de sarbatorirea Lunii Istoriei Afro-Americanilor, celebrata anual în Statele Unite pe parcursul lunii februarie. Elevii care au dorit sa afle mai multe informatii despre tema abordata, au adresat întrebari invitatului. Centrul „American Corner Bacau” a pregatit în holul institutiei si o expozitie de carte, având ca tematica personalitati afro-americane, precum si o serie de materiale informative si pliante care au fost distribuite gratuit celor interesati. Elevii care au dorit sa afle mai multe informatii despre tema abordata, au adresat întrebari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com