Noi cursuri de formare pentru profesorii din Bacau, coordonate de Casa Corpului Didactic

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau a organizat la sfârsitul acestei saptamâni patru  programe de formare continua, doua dintre acestea, în premiera. Vineri, 20 februarie, la Gradinita cu Program Prelungit Nr. 33 „Comunicarea viata comunitatii – curs de initiere în dezbateri”Bacau, structura a Scolii Gimnaziale „Constantin Platon” Bacau, a început cursul  „Proiectul tematic – strategii de organizare inter-, si transdisciplinara a continuturilor educative”, coordonat de profesorii Maria Matasaru, formator CCD Bacau si Maria Chiriloaie, Scoala Gimnaziala „Alecu Russo” Bacau.

 

Tot vineri, dar la Scoala Gimnaziala Cucuieti, comuna Dofteana, sub îndrumarea profesorului formator Elena Hussar, a început programul  „Ateliere de comunicare cu copiii”, avizat de Ministerul Educatiei si destinat personalului didactic din învatamântul preuniversitar.  În premiera pentru  cadrele didactice care predau chimia la gimnaziu si liceu, dar si pentru laboranti, institutia bacauana a organizat programul de formare continua „Metode eficiente folosite în studiul chimiei”, avizat de Ministerul Educatiei. Orele au început sâmbata, 21 februarie., la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau, fiind destinat în special celor care urmeaza sa sustina examene de titularizare, sau pentru obtinerea gradelor didactice. Proiectul beneficiaza de implicarea si sprijinul profesorului Laura – Mihaela Pruteanu, inspector scolar de chimie, ISJ Bacau. „În aceasta perioada vom organiza o serie de programe în premiera, avizate de Ministerul Educatiei. Intentionam sa ne deplasam cât mai des în mediul rural si sa venim astfel în întâmpinarea colegilor nostri din zonele mai putin favorizate.  Se pare ca  anul 2015 va fi unul foarte solicitant pentru colectivul si colaboratorii nostri.  Asadar, am hotarât sa lucram sustinut mai ales în weekend-uri, si, astfel, sa atingem obiectivele propuse. Credem ca o sa reusim, deoarece ne bazam pe colaborarea tuturor formatorilor implicati în aceste cursuri, dar si pe sprijinul colegilor din unitatile scolare gazda”, ne-a declarat profesorul de istorie Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau, în colaborare cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din România, filiala Bacau, a organizat Scoala Gimnaziala Corbasca programul de formare continua „Curs de formatori de prim ajutor a cadrelor didactice care instruiesc echipajele participante la concursul „Sanitarii priceputi”, avizat de Ministerul Educatiei si destinat personalului didactic din învatamântul preuniversitar. Programul se va desfasura pe parcursul a 40 de ore si este tinut de Dumitru Ficuta, formator CCD Bacau si Dan Marcel Babliuc, directorul Crucii Rosii Bacau.

„Acesta urmareste însusirea de catre cadrele didactice a cunostintelor de baza si a deprinderilor practice, pentru acordarea primului ajutor în situatii de accidente, dar si sprijinirea Crucii Rosii Bacau, prin mobilizarea si crearea conditiilor, pentru ca ele sa se implice în plan social, devenind astfel, membri sustinatori ai Crucii Rosii Bacau. Proiectul este agreat de Ministerul Educatiei, Ministerul Sanatatii si Ministerul de Interne – Inspectoratul General al Politiei“, se arata într-un comunicat al CCD Bacau.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com