Videoconferinta despre discriminarea femeilor si hartuirea sexuala la locul de munca, la American Corner Bacau

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau a organizat joi, 19 martie, începând cu ora 14.15, la Centrul ”American Corner Bacau”, videoconferinta cu tema „Femeile la locul de munca; legislatia americana privind Kristine Bolanderdiscriminarea de gen si hartuirea sexuala”.  La activitate au participat liceeni de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau, coordonati de profesorii  Mihaela Atodiroaie, Iuliana Botezatu  si Alina Dobre.

În direct cu elevii si profesorii bacauani a fost diplomatul american Kristine Bolander, diplomat. Speakerul este specialist în resurse umane al Ambasadei SUA la Bucuresti, începând  din 2014, dupa doi ani petrecuti în serviciul Ambasadei SUA din Beijing. Are o experienta de peste 17 ani ca avocat si mediator în statul Minnesota, ca specialist juridic în domeniul muncii si al ocuparii fortei de munca. „Ocazionata de celebrarea Lunii Femeii, videoconferinta de astazi se înscrie în seria de activitati cu tematica civica pe care le videoconferinta CCD Bacauorganizam periodic la centrul nostru, cu scopul de a promova în rândul tinerilor, valori precum nediscriminarea, toleranta, egalitatea de sanse. Pentru cadrele didactice interesate de aceasta problematica, am pregatit si o expozitie de lucrari, în limbile româna si engleza, care au ca tematica dimensiunea de gen în educatie si în societate” , ne-a declarat Oana – Liliana Jianu, coordonatoarea Centrului ”American Corner Bacau”.

 

Kristine Bolander a absolvit Hamline University School of Law în anul 1995, apoi a urmat studii masterale în administratie publica, la Hamline University School of Management  si în drept si legislatie, la Bond University Gabriel Stan-CCD Bacaubrosuri American Corner BacauQueensland. Acum este admisa la un program doctoral al Nova Southeastern University.

 

Lectorul a dialogat cu tinerii prezenti la activitate despre discriminarea de gen în societate, forme ale hartuirii la locul de munca, modalitati de identificare si rezolvare a cazurilor.

De asemenea, specialistul a prezentat legislatia americana în domeniu, pornind de la legea privind egalitatea de remunerare adoptata în 1963, pâna în prezent. Elevii care au dorit sa afle mai multe informatii despre tema abordata, au adresat întrebari invitatului. La final, ei au primit materiale informative si diplome de participare“, a precizat Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru“ din Bacau.

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com