Bursieri Fulbright conferentiaza in Bacau

Zilele acestea, la Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” din Bacau profesorii Erika Schultes si Logan Woods, Fulbright English Teaching Assistant al Ambasadei SUA la Bucuresti, sustin o serie de conferinte despre cultura, civilizatia si obiceiurile de peste Ocean.

Bursieri Fulbright SUA (1)Bursieri Fulbright SUA (2)Cu ocazia acestei noi vizite, în cadrul proiectului English Access Microscholarship Bacau Program, oaspetii americani sustin o serie de conferinte pentru elevii admisi la acesta.

Întâlnirile au loc la Centrul ”American Corner Bacau” si contin secvente dedicate cunoasterii civilizatiei si culturii americane, vizionarea unor filme cu personalitati feminine, prezentarea obiceiurilor, sarbatorilor si traditiilor americane, informatii referitoare la arta culinara, dezbateri pe probleme de mediu, prezentarea unor celebritati americane, dar si diferite alte activitati outdoor. Participantii beneficiaza de gratuitate si în plus primesc carti dar si diferite alte materiale informative. „Ne asteptam ca la sfârsitul acestui proiect de anvergura, elevii nostri sa-si îmbunatateasca vizibil nivelul de comunicare orala si scrisa în limba engleza, sa acumuleze un set de cunostinte de baza, sa înteleaga cultura si modul în care functioneaza societatea americana, si, poate, ce este cel mai important, sa traverseze o experienta educationala inedita. Nu în ultimul rând acest program le va usura liceenilor participanti, accesul la studii universitare, în conditiile în care acestia intra în contact direct cu profesori de peste Ocean. Suntem onorati de interesul sporit pe care Ambasada îl manifesta fata de CCD Bacau. Aceasta situatie ne obliga sa continuam si sa dezvoltam parteneriatul cu americanii”, a spus profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

Proiectul English Access Microscholarship Bacau Program a început  în noiembrie 2013 si se va finaliza în decembrie 2015, iar de el beneficiaza 22 de liceeni din judetul Bacau.

Din partea Casei Corpului Didactic Bacau proiectul este coordonat de profesorii Anca Rafiroiu, Alis Galbeaza, de la Colegiul National ”Vasile Alecsandri” Bacau, care au statut de traineri, agreati de Ambasada SUA de la Bucuresti. Elevilor care au parcurs programul le vor fi înmânate certificate, oferite de Departamentul de Stat al SUA,  prin Ambasada SUA de la Bucuresti, dar si diplome, din partea Centrului ”American Corner Bacau”.

Institutia bacauana promoveaza în parteneriat cu Ambasada SUA un set de programe culturale si educationale reprezentative, care se desfasora prin Centrul American Corner Bacau”, Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica si prin Centrul Regional pentru Studiere a Holocaustului.  O parte dintre acestea sunt finantate direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada SUA de la Bucuresti.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com