(VIDEO) Liderii Partidului Liberal Reformator din Bacau vorbesc despre noul Cod Fiscal

Duminica, 22 februarie, liderii interimari ai PLR Bacau au organizat o conferinta de presa pentru PLR BacauAdrian Mironescu-PLRtransmiterea unui comunicat, referitor la prevederile noului Cod Fiscal. Formatiunea politica, desi nu este inca inregistrata, isi aroga meritele pentru „ideile si principiile liberale“ continute de actul normativ. Totodata, Calin Popescu Tariceanu apara in lumina unui vizionar, a singurului pastrator al doctrinei liberale. La conferinta de presa au luat parte: Adrian Mironescu-presedinte interimar PLR in judetul Bacau, Viorel Toma, presedinte interimar al Organizatiei Municipale PLR, vicepredintii Cezar Covrig, Neculai Lupu si Geo Popa. Pe 26 februarie, PLR ar putea primi unda verde de la Tribunalul Bucuresti, pentru inregistrare. 

VIDEO( Adrian Mironescu, Viorel Toma)


 

Comunicatul de mai jos a fost promovat, in conferinte, de mai multe organizatii judetene ale liberalilor reformatori.

 

Comunicat PLR

 

PLR BacauPartidul Liberal Reformator a reusit o dubla victorie: politica în Senat si de strategie economica liberala prin noul Cod Fiscal

 

PLR a reusit o victorie politica în Senat, unde am confirmat o majoritate solida a coalitiei de guvernare.

Aceasta victorie este cu atât mai importanta cu cât confirma strategia falimentara a gruparii PDL din PNL. A anuntat de mai bine de o luna o victorie politica, a alimentat asteptarile opiniei publice si apoi a esuat lamentabil.

Adrian Mironescu-PLRPNL este, de fapt, vechiul PDL cu aceeasi obsesie de a ajunge la putere cu orice pret si prin orice metode. Acest partid foloseste metodele lui Traian Basescu de pe vremea când acesta era seful PDL. Pe de o parte, încearca sa cumpere parlamentari si practica traseismul, pe de alta parte vrea sa ia mandatul alesilor locali care nu au vrut sa treaca de partea PDL.

 

Pe aceasta cale, vrem sa reiteram sprijinul pentru toti acesti alesi locali si suntem siguri ca alaturi de noi sunt si oamenii care i-au votat cu buna credinta în 2012. Oameni care au votat anti-Basescu, anti-Blaga, anti-Anastase si Viorel Toma, Alva, PLRcare nu vor acum ca alesul lor local sa ajunga colegul acestora.

PLR a obtinut si o victorie de politica economica; noul Cod Fiscal reflecta contributia noastra în elaborarea strategiei economice a Guvernului. Asa se materializeaza prezenta liberala în Guvern.

Modificarea Codului Fiscal este o terapie liberala de soc pentru economia româneasca. Economia româneasca are nevoie de un soc liberal care sa provoace operatorii economici si populatia sa-si schimbe comportamentele economice dobândite în 2010-2012 si sa relanseze cresterea economica la un nivel mult mai mare. Acest soc poate fi noul Cod Fiscal.

Neculai LupuReducerea TVA si celelalte masuri de scadere a fiscalitatii, masurile care vizeaza IMM-urile, sunt de esenta liberala si dovedesc ca PLR îsi respecta promisiunile facute electoratului liberal.

Organizatiile PLR din tara vor începe un dialog cu mediul de afaceri local, pentru a vedea ce masuri suplimentare trebuie luate pentru ca modificarile Codului Fiscal sa duca la relansarea economica a acestor comunitati.

Noul Cod Fiscal este înca o dovada ca, în timp ce PLR si partenerii de guvernare iau masuri pentru a sustine cresterea economica, PNL – controlat de PDL – se ocupa doar de scandal.

Geo PopaTot ce s-a întâmplat în Romania în ultimii 10 – 15 ani arata ca dezvoltarea economica nu se poate realiza în absenta masurilor de guvernare cu caracter liberal.

Acesta este si unul dintre motivele pentru care în 2014 PLR a pornit pe drumul reconstituirii unei forte politice liberale în Romania. Este o vina a lui Crin Antonescu si a PNL-ului, asa cum era el condus în acel moment, ca nu a reusit sa duca la îndeplinire un plan liberal de reluare a cresterii economice în cadrul Guvernarii USL.

Cezar Covrig-LRAcum lucrurile stau si mai grav. PNL a parasit în mod oficial ideologia politica liberala si pe plan intern si în planul afilierii europene. Asa cum se vede, mai ales în Parlament în ultimul timp, PNL are o situatie tot mai trista, fiind condus acum la nivel politic de Vasile Blaga si Marian Vanghelie si fiind preocupat numai si numai de promovarea traseismului politic si de accesul la putere cu orice pret si, mai ales, fara niciun plan de guvernare.

Noul Cod Fiscal arata cât de utila este prezenta liberalilor în Guvern. Am reusit sa convingem toata coalitia de guvernare asupra necesitatii introducerii unor masuri economice liberale cum este reducerea TVA. În plus, reducerea contributiilor de asigurari sociale va duce si ea la relansarea economiei prin stimularea capitalizarii suplimentare a operatorilor economici în vederea reluarii procesului investitional. Investitiile sunt singurele care pot crea noi locuri de munca.

Scaderea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 9% la unele produse alimentare, scaderea accizelor la benzina si motorina, eliminarea unor taxe (cum ar fi taxa pe stâlp), reducerea fiscalitatii în zona de IMM-uri – toate sunt masuri de centru-dreapta care vor stimula cresterea economica.

Pe lânga masurile de natura fiscala PLR promovat un set de propuneri pentru sprijinirea mediului de afaceri:

 1. Modificarea Codului de Procedura Fiscal, astfel încât interpretarea reglementarilor fiscale sa se faca în favoarea contribuabilului.
 2. Introducerea obligativitatii ca punctele de vedere emise de structurile ANAF si MF sa fie asumate si opozabile organelor de control, tertilor, cât si altor organe de jurisdictie.

Reducerea TVA trebuie însotita de o înasprire a pedepselor pentru cei care fac evaziune fiscala. Cei care fac evaziune fiscala dupa reducerea impozitelor si a TVA sa se astepte ca pedeapsa sa fie una cu închisoare. Toleranta zero înseamna cruciada împotriva evaziunii fiscale.

 

 

3 Comentarii

 1. NICULINA spune:

  Domnule, nu cumva ar trebui sa fii la locul de munca de la Primaria Prajesti, oamenii astia se plang ca nu au contabil si dumneata ai depus juramantulk acolo pe data de 16.02.2015, NU MAI INTELEG NIMIC !!

 2. ana spune:

  asti foarte nepregatit domnule TOMA VIOREL, SE PARE CA DOMNUL PRIMAR DE LA PRAJESTI NU STIE CE CONTABIL A ALES

 3. ana spune:

  esti foarte slab domnule TOMA VIOREL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com