„Academia de Dans Adamas Bacau“, de la infiintare pana in prezent (VIDEO)

Anul 2015 aduce o noua provocare pentru Clubul de Dans Sportiv Adamas, odata cu organizarea in zilele de 16 si 17 mai a editiei a III-a a Cupei Adamas, editie in care se spera o participare masiva a dansatorilor sportivi din tara dar si din Republica Moldava si Ucraina. Clubul a implinit sapte ani de la infiintare si a avut o evolutie spectaculoasa.

gala Adamas Bacau (1)„Acest drum nu a fost deloc usor, dar a meritat. In momentul de fata ne putem mandri cu cateva perechi foarte bune, care sunt recunoscute la nivel national. Pentru 2015, pe langa competitia pe care o organizam la Bacau, ne propunem cresterea valorica si promovarea sportivilor in clase superioare, aducerea la Bacau a unor titluri importante cum ar fi Cupa Romaniei, si chiar participarea in competitii internationale. Toata aceasta structura pe care am creat-o la Academia Adamas, este pentru a sprijini performanta, pentru a descoperi talente si a le propulsa in aceasta lume minunata a dansului sportiv. Nu este deloc usor, este nevoie de multa munca, dar si de eforturi financiare deosebite. De aceea vreau sa multumesc in primul rand gala Adamas Bacau (7)parintilor copiilor, care ii sprijina din toate punctele de vedere si care sunt alaturi si de club, dar si celor care, de-a lungul timpului ne-au fost parteneri in toate actiunile noastre.” Romeo Tanasa, presedintele Academiei de Dans Adamas Bacau.

Istoric: In cativa ani „Dance Energy“ a devenit „Academia de Dans Adamas Bacau“

In 2008, Romeo Tanase si Camelia Ciocan au pus bazele clubului, care la vremea respectiva se numea “Dance program Adamas BacauEnergy”. La inceput s-a format o grupa de copii iar antrenamentele se tineau intr-o sala de la Liceul Sportiv. Urmatorul pas a fost deschiderea priemei sali a clubului la Scoala George Bacovia. Copii au deprins tainele dansului sportiv si au inceput sa participe in competitiile neoficiale. „Rezultatele lor nu au ramas fara ecou, iar ambitiile au fost mai mari. Numarul membrilor clubului a crescut si se impunea o noua sala de antrenament. Nu dupa mult timp, a doua sala a fost gata sa primeasca alti copii doritori de dans sportiv si evident, de performanta. In tot acest timp, membrii tanarului club bacauan, pe langa participarea in competitii Premii Adamas Bacauau organizat spectacole, devenite traditie“, afirma Florin Stefanescu, practicant al dansurilor sportive si om de radio.

 

Deasemenea, clubul s-a „imbogatit” cu inca doi instructori, Marian Haidau si Elena Palcau. 2011 a fost un an de referinta, atunci cand gruparea bacauana s-a rebrenduit. Acest lucru s-a intamplat odata cu afilierea la Federatia Romana de Dans Sportiv (F.R.D.S.) si cu organizarea primei competitii la Bacau, prima editie a cupei Adamas. Din acel moment, gala Adamas Bacau (5)toate spectacolele organizate au purtat numele de Adamas. Festivalul Adamas, care are loc in fiecare an in preajma zilei de 1 iunie, de Ziua Copilului, si Spectacolul de Craciun. „An de an clubul si-a sporit efectivele, evolutiile sportivilor de la Adamas fiind din ce in ce mai bune, rezultatele fiind cuantificate in diplome, cupe, medalii si puncte in clasamentul F.R.D.S. In luna mai 2013 a avut loc in Sala Sporturilor din Bacau cea de-a II-a editie a Cupei Adamas, competitie nationala la care au participat peste 800 de sportivi de la cele mai importante cluburi de dans sportiv din tara. Anul urmator s-a dovedit unul crucial. Practic, in septembrie 2014, Clubul de Dans Sportiv Adamas Bacau a deschis cea mai mare si moderna sala de gala Adamas Bacau (6)dans din Bacau. La momentul deschiderii, la noua sala, s-a efectuat un stagiu de pregatire cu binescunoscutul antrenor Mihai Petre care a remarcat potentialul clubului bacaun. Intr-o declaratie facuta la timpul respectiv, Mihai Petre s-a aratat incantat de baza moderna de pregatire si de nivelul foarte bun al sportivilor de la Adamas“, a mai spus Florin Stefanescu.

 

Tot atunci, Adamas a devenit academie, pentru ca, in afara de dans sportiv, aici se practica si dans modern, balet, Gala Adamas (4)dansuri sociale pentru adulti si dansuri populare. Odata cu transformarea in Academie a sediului din incinta hypermaket-ului Cora, salile de la scoala George Bacovia au devenit Studio Dance Adamas, unde pe langa dans sportiv si modern se fac ore de pregatire fizica, aerobic si zumba.

 

In momentul de fata clubul Adamas numara 46 de sportivi de performanta ce ne reprezinta cu mandrie in competitiile nationale si alti 330 de sportivi in pregatire, dintre care, cu siguranta, vor creste viitori campioni.

gala Adamas Bacau (4)Staff-ul clubului este format din: Romeo Tanasa, preseditele clubului Adamas, antrenor si arbitru in cadrul F.R.D.S., Camelia Ciocan, instructor II si coregraf, Marian Haidau, instructor II si coregraf si Elena Palcau, instructor de dans si zumba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com