Vezi mesajul lui Dan Sova de Ziua Internationala de Comemorare a Holocaustului!

Senatorul Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, de Interes National si Investitii Straine sufla si in iaurt dupa ce anul trecut s-a ales cu o plangere penala, urmare a unor declaratii iresponsabile de negare a Holocaustului. Chiar daca functia lui de acum nu are vreo legatura cu zona cultural-istorica, Dan Sova isi arata acum Dan Sova- sursa foto www.dcnews.ro -compasiunea fata de victimele Holocaustului. In urma cu un an, acesta nega

Holocaust-sursa foto www.guardian.co_.uk

Holocaust-sursa foto www.guardian.co_.uk

existenta Pogromolui de la Iasi, motiv pentru care, in luna martie a fost reclamat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru incalcarea  articolului 6 din OUG 31/2002 privind interzicerea negarii Holocaustului, care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi.

Mesajul lui Dan Sova de Ziua Internationala de Comemorare a Holocaustului

„Pentru ca ieri, de Ziua Internationala de Comemorare a Holocaustului, am fost plecat din tara si nu mi-am putut exprima gandurile si compasiunea fata de cei care au murit si au suferit in lagarele de exterminare naziste, doresc ca astazi sa transmit un mesaj despre trecut, dar cu gandul la viitor.
Pe 27 ianuarie s-au implinit 68 de ani de la momentul cand lagarul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat, punandu-se astfel capat unui genocid inimaginabil, care a lasat o rana adanca in istoria noastra europeana. Asemenea acte ingrozitoare ilustreaza cat de mult rau pot face oamenii atunci cand sunt orbiti de ideologii pervertite, corupte de ura si intoleranta.
Comemorarea victimelor Holocaustului trebuie sa ne sensibilizeze fata de tragedia si suferinta a milioane de oameni, dar in aceeasi masura, sa ne responsabilizeze si sa ne oblige sa respingem cu fermitate orice manifestari xenofobe.
Rememorarea acestor evenimente, educarea tinerilor in spiritul tolerantei si cunoasterea corecta a istoriei trebuie sa fie obiective cardinale pentru orice societate, astfel incat asemenea orori sa nu mai aiba loc niciodata.
Am vizitat muzeul Holocaustului de la Washington, am citit documente despre realitatile crude ale Holocaustului si am discutat cu organizatii importante din Romania si din lume. Desi ceea ce am vazut si am aflat reprezinta doar o modesta imagine a ceea ce s-a petrecut cu adevarat, a fost o experienta care ma va marca toata viata.
Tocmai de aceea, imi exprim deplina compasiune fata de victimele si familiile celor care au avut atat de mult de suferit de pe urma regimului nazist si raman implicat cu hotarare in demersurile privind combaterea antisemitismului“, se arata in mesajul transmis astazi, 28 ianuarie de senatorul, ministru delegat, Dan Sova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com