Primarul Viorel Miron a primit NUP pentru acuzatiile de coruptie

Primarul Comanestiului poate rasufla usurat, dupa ce procurorii Parchetului Moinesti i-au dat la sfarsitul lui 2012 neinceperea urmaririi penale pentru „afacerea Kaufland-NM Construct“, care a condus la distrugerea unui deal de la marginea orasului si la furtul a peste 8000 de metri cubi de pietris, cu încalcarea legislatiei de mediu si nu numai. Viorel Viorel Miron, primarul Comanestiului, este acuzat de complicitate la exploatarile ilegale de pe dealul Goantacu pietrisul furat s-a facut Kaufland in ComanestiMiron a fost denuntat pentru fapte de coruptie, deoarece  in vara anului 2011 a inchis ochii la exploatarea dealului Goanta, aflat in proprietatea statului. Mai mult, abia dupa ce a izbucnit scandalul, edilul a promovat pe ordinea de zi a Consiliului Local Comanesti o hotarare de concesionare a unei suprafete de peste 1 ha, catre NM Construct, cu destinatia „teren agricol“.

Scandalul, primele si ultimile efecte

In toamna lui 2011 a izbucnit un scandal in Consiliul Local Comanesti, legat de lucrarile de exploatare facute de firma NM Construct din Timisoara, care a realizat lucrarile la constructia supermarketului Kaufland, aflat la intrarea in oras. Consillierii locali aflati in opozitie i-au solicitat primarului Miron o explicatie fata de aceasta exploatare facuta fara stirea si aprobarea forului local, asa cum cere legea. Pana in acest moment din deal fusesera luati peste 8000 de metri cubi de pietris, fara sa fie anuntate Agentia pentru Protectia Mediului, Garda de Mediu, Agentia Nationala a Resurselor Minerale si fara a se plati redeventa de 0,4 euro/metru cub prevazuta de lege. Exploatarea s-a facut si fara aprobarea autoritatilor locale din Comanesti. Cu pietrisul luat din dealul Goanta s-a realizat fundatia la Kaufland si, se pare, mai multe drumuri comunale din imprejurimi. Toate, cu materia prima gratuita.

Dealul Goanta din cartierul Podei-Comanesti1Dealul Goanta a fost distrusMai mult, incercarea edilului de a impune pe ordinea de zi un proiect, (post factum) legat de concesionarea suprafetei, cu „destinatia teren agricol“, pentru 3 luni, pentru doar o mie de lei a trezit si mai multe suspiciuni. Si intrebarile au fost legitime. „Ce interes a avut primarul Viorel Miron sa acopere situatia, sub forma unei nesemnificative concesionari agricole, cand stia ca acolo s-a produs un fapt ilegal, cu un prejudiciu semnificativ, material si de mediu? De ce suma propusa a fost doar de o mie de lei? Intrebarile nu s-au oprit aici. Un grup de consilieri i-au facut o plangere penala pentru fapte de coruptie, pentru ca organele competente din Moinesti sa desluseasca intreaga situatie.

Totodata, responsabilii firmei NM Construct s-au ales cu dosar penal, urmare a sesizarii facute de ANRM, iar firma a primit o amenda de 60 de mii de lei.

Cazul s-a musamalizat

Daca in 2011 o parte dintre alesii locali au fost vigilenti si au observat furtul din avutul statului, acum, nimeni nu s-a mai obosit sa conteste rezolutia procurorului de NUP. Motivul este simplu si nu tine de legalitate sau de spirit civic: pastrarea armoniei in alianta politica.

Un comentariu

  1. Matei Claudiu spune:

    Tipic pentru Viorel Miron !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com