Autonomia învatarii, la Cleja, prin CCD Bacau

Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacau va organiza miercuri, 30 ianuarie 2013, la Centrul de Documentare si Informare Cleja, sub coordonarea profesorului formator, Vasilica Petronela Irimia, cea de a doua activitate metodica, din acest an scolar, pentru profesorii documentaristi si responsabilii de centre de documentare si informare din judetul Bacau.

iarna pe ulitele Bacaului scoala, ClejaTema întâlnirii,  „Metode de dezvoltare a autonomiei învatarii în C.D.I.”, reflecta misiunea specifica a structurilor amintite, respectiv dezvoltarea competentelor infodocumentare (de accesare, cautare, selectare, prelucrare si comunicare a informatiilor). „Consfatuirea va avea si atributele unei sesiuni de formare si se va desfasura într-o maniera atractiva, deschisa si interactiva. Credem ca, în urma participarii la aceasta noua consfatuire tematica, atât profesorii documentaristi, cât si cadrele didactice care au responsabilitatea functionarii C.D.I.-urilor, vor intra în posesia unor informatii fundamentale, privitoare la politica documentara ?i nu numai.”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

Conform Regulamentului de organizare si functionare a bibliotecilor scolare si a centrelor de documentare si informare din 2011, dezvoltarea acestui tip de competente contribuie la reusita scolara a elevilor, fiind totodata o componenta-cheie a educatiei permanente a individului. Regulamentul supune atentiei personalului din biblioteci si C.D.I.-uri, cât si cadrelor didactice, un referential al competentelor, care sa fie punctul de plecare pentru activitati în parteneriat, cu scopul ultim al formarii autonomiei, în învatare a elevului. C.D.I.-urile concentreaza în acelasi spatiu un fond documentar de actualitate, pluridisciplinar si multisuport, adaptat nevoilor utilizatorilor si specificului scolii, dar si mijloacele de documentare si informare, aparatura si echipamentele, care vor permite exploatarea eficienta a acestuia.

Ele sunt organizate unitar, pentru întreaga institutie de învatamânt si integreaza biblioteca scolara si structurile infodocumentare existente la nivelul unitatii scolare.

 

În acest context legislativ, cercul metodic de la sfârsitul lunii ianuarie, va încerca sa raspunda nevoilor de (in)formare metodologica, pentru punerea în practica a obiectivelor infodocumentare, fixate de fiecare centru, în planul anual de activitate.

Pe ordinea de zi se vor afla sustinerea unei lectii demonstrative, în colaborare profesor documentarist – profesor de disciplina, si a unui referat tematic.

Urmatoarele activitati metodice se vor defasura în luna martie, la ?coala Gimnaziala “Ciprian Porumbescu” Comane?ti, si în luna mai 2013, la Scoala Gimnaziala Palanca.

Acum, la nivelul judetului, sunt functionale 27 de C.D.I. –uri.

Se prognozeaza ca, sub coordonarea C.C.D. Bacau, în perioada urmatoare, se vor înfiinta în judetul Bacau, alte doua C.D.I.-uri, la Scoala Gimnaziala Vultureni si la Scoala Gimnaziala „George Apostu” Stanisesti.-sursa comunicat Casa Corpului Didactic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com