Vasile Botomei: „Il felicit si il admir pe Traian Basescu“

Desi tara arde de proteste impotriva presedintelui Traian Basescu si a Guvernului Boc, avocatul bacauan vrea sa-si manifeste public afectiunea fata de seful Patriei. Doctorul in drept bacauan, cunoscut pentru inventivitatea lui, crede ca Basescu este omul providential, care va scoate tara din mocirla, prin reformarea Justitiei. Vasile Botomei este prima persoana publica din Bacau, care are curajul, in aceste zile, sa faca „declaratii de dragoste“ presedintelui.

Dr. Vasile Botomei, seful Baroului Bacau-aripa Emil Bota, afirma ca, urmare a cercetarilor stiintifice realizate de el in ultimii ani, pe care le-a transmis la Consiliul Superior al Magistraturii, la Ministerul Justitiei dar si la Administratia Prezidentiala au avut loc modificari importante ale legilor care reglementeaza statutul magistratilor. Pe aceeasi linie cu fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, dr. Vasile Botomei considera ca este timpul ca judecatorii si procurorii sa respecte normele de drept material, in concordanta cu normele europene. Iar magistratii care vor gresi in mod repetat, fapt confirmat prin decizii nefavorabile la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), sa fie trasi la raspundere.

„In calitatea mea de doctor in drept, il admir pe Traian Basescu, deoarece este primul presedinte din ultimile doua decenii care a sustinut reforma in Justitie. Am primit prin mail de la Administratia Prezidentiala raspuns ca recomandarile mele pentru reforma in Justitie au fost luate in considerare. Ideile din lucrarile mele stiintifice s-au materializat prin modificarea legii 303/2004 (cu modificarile si completarile ulterioare), privind statutul judecatorilor si procurorilor dar si a legii 317/2004, privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii“, a spus dr. Vasile Botomei.

Recomandarile stiintifice din teza de doctorat Vasile Botomei, au fost confirmate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM ) si Ministerul Justitiei din anul 2010.

Vasile Botomei este suparat de faptul ca Romania ocupa un loc rusinos in privinta cauzelor pierdute la CEDO. „Din pacate suntem una din tarile care pierde cele mai multe cazuri la CEDO, pentru care noi platim din buzunarul nostru. Anul trecut ocupam locul 3 in lume, intr-un top al abuzurilor constatate de Curtea Europeana, la numarul de locuitori. Daca magistratii vor plati pentru greselile lor, atunci increderea noastra in actul de justie va creste, iar in Romania va dicta Legea“, a spus Vasile Botomei.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , , , ,

3 Comentarii

  1. cetateanii vorbesc spune:

    In Bacau, actualul primar Stavarache Romeo a autorizat mitingul de protest impotriva presedintelui Traian Basescu, sperand ca va scapa de o eventuala arestare preventiva la cererea unor procurori corecti, pe fondul cercetarilor penale in care sunt administrate probe in comiterea de abuzuri in serviciu cu consecinte deosebit de grave,coruptie si frauda la fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com