Vasile Botomei ar putea candida la Primaria Bacau, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Doctorul in drept Vasile Botomei ar putea candida la Primaria Bacau, daca Curtea Suprema de Justitie va decide in data de 23 mai ca anularea candidaturii lui a fost abuziva. Pe 17 mai, Inalta Curte a decis ca plangerea lui Vasile Botomei indreptata impotriva avocatilor Gigi Candet Nucu si Valentin Cozma, legata de contestatia la legea electorala, sa nu se judece dupa alegeri, asa cum se stabilise initial termenul de 20 iunie, ci pe 23 mai. Daca ICCJ ii va da dreptate doctorului bacauan, atunci buletinele de vot de pe municipiul Bacau vor avea si numele lui Vasile Botomei. Mai mult, trebuie reluata si tragerea la sorti, in privinta ordinii pe buletinele de votare.

Dr. Vasile Botomei si-a depus candidatura pentru Primaria Bacau din partea Organizatiei Judetene a Partidului ProDemo, la care este presedinte dar si pentru lista de consilieri judeteni, unde ocupa locul 2, dupa medicul chirurg Constantin Negru. Avocatii din Baroul Bacau , Gigi Candet si Valentin Cozma (avocatul administratiei Romeo Stavarache), i-au contestat calitatea de avocat, mentionata odata cu depunerea candidaturilor si au reusit, in absenta lui, sa obtina, in prima instanta, anularea candidaturii validata de Biroul Electoral Municipal si Biroul Electoral Judetean.

Judecatoria Bacau a anulat candidatura la primarie, iar Tribunalul Bacau, pe linia de competenta a Biroului Electoral Judetean, la Consiliul Judetean Bacau. Vasile Botomei a castigat la Curtea de Apel Bacau dreptul de a candida la CJ. Cu toate acestea, desi era aceeasi speta, Tribunalul Bacau i-a respins recursul lui Vasile Botomei, pe motiv de tardivitate. De fapt intarzierea nu-i era datorata lui Botomei, ci chiar responsabililor de la Judecatorie, care au afisat eronat contestatia la  legea electorala. Mai precis, el nu s-a putut informa la timp asupra contestatiilor depuse de avocatii Valentin Cozma si decanul Gigi Candet Nucu, de la Baroul Bacau, deoarece pe site-ul www.portal.just.ro era afisata contestatia, dar nu se spunea, ( in mod aberant), impotriva cui este indreptata.

Dr. Vasile Botomei crede ca salvarea lui, fata de influentele politice din Justitia din Bacau, va veni de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). „Decizia Inaltei Curti este una corecta si logica. Contestatia mea, prin care cer anularea plangerilor avocatilor Candet si Cozma, prin care sa mi se permita sa candidez la Primaria Bacau, nu putea fi judecata dupa alegeri. Altfel, am fi avut o alta incalcare a drepturilor omului. ICCJ are de constatat faptul ca in aceeasi speta juridica, o instanta superioara-Curtea de Apel Bacau mi-a dat dreptate si ca in acelasi timp, Tribunalul Bacau mi-a respins candidatura“, a spus dr. Vasile Botomei.

Semnal de alarma: Si avocatii pot fi abuzivi

Conflictul dintre dr. Vasile Botomei, decan al Baroului Bacau-UNBR si avocatii Baroului Bacau-traditional este vechi de mai multi ani. Dincolo de dezbaterile referitoare la calitatea sau lipsa calitatii de avocat a lui Botomei, avocatii Baroului Bacau dovedesc deseori ca au capacitatea de a fi abuzivi. Vasile Botomei este tinta unei hartuiri continue, realizata de-a cursul timpului, prin articole comandate in presa locala dar si prin plangeri penale si administrative.

Dupa aproape 10 ani in care acestia l-au acuzat pe Vasile Botomei ca isi aroga aceasta calitate, pe care nu are cum sa o capete, fara acordul lor, doctorul in drept pledeaza linistit in instanta. Ca aparator, mediator, ca decan, avocat. Mai mult, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) ii recunoaste, in inscrisurile oficiale, calitatea de “doctor in drept, avocat si decan al unui barou”.

Vasile Botomei, Nicolae Zaharia si Georgian Tarnacop, trei candidati respinsi in conditii suspecte

Deciziile luate de instantele bacauane in cazul celor trei candidati respinsi arunca un semn de intrebare asupra corectitudinii actului de Justitie. Daca Vasile Botomei a fost respins in urma sicanelor avocatilor si a inadvertentelor de pe site-ul Judecatoriei Bacau, Nicolae Zaharia si Georgian Tarnacop au fost executati, fara a li se oferi dreptul la aparare. Ei au fost acuzati de BEM ca listele de sustinatori ar fi continut numele unor morti, ca numele sau CNP-ul nu erau corecte. Zaharia a avut 5400 de semnaturi si a ramas cu 3100, iar Tarnacop a avut 4300 si a ramas tot in jurul a 3100 de semnaturi. Insuficient pentru a fi validati in campania pentru Primaria Bacau, unde erau necesare 3277. Ceea ce este mai grav este faptul ca in instanta, alaturi de cei doi candidati au venit si sustinatori taiati de pe liste. Chiar daca argumentele lui Zaharia sau Tarnacop sunt solide, ele nu au fost acceptate de instanta. Numitorul comun al celor trei candidati: toti rupeau voturile lui Romeo Stavarache, avand un mesaj vehement impotriva coruptiei din administratia publica locala.

4 Comentarii

 1. Cititor spune:

  Schelariu Dumitru este tampon electoral pentu domnul Stavarache.
  Cat timp va candida domnul Sechelariu Dumitru, se poate spune ca Stavarache Romeo va iesi pe locul 1.
  In Bacau alegerile locale sunt o piesa de teatru intre Stavarache si Sechelariu,din care amandoi castiga contracte oneroase, iar bacuanii sunt pacaliti din 4 in 4 ani.
  Asa vor persista abuzurile, faradelegile si coruptia la nesfarsit in Primaria municipiului Bacau.
  As fi schimbat in bine imaginea publica a institutiei.
  Programul meu de Primar in Bacau este publicat pe http://www.botomeivasile.ro

 2. nurtiy spune:

  Din fericire Bacauanii s-au cam prins cum sta traeba, atat fostul cat si actualul primar au mers pe acelasi calapod, promovand prostimea. Ce ma distreaza pe mine, este ca, ambii striga unu la altul Uite hotul , fiecare se considera corect , cinstit, dar amundoi au acelasi scop, sunt la pamant cu afacerile, si viseaza ca noi ii vom vota ca ei sa ne suceasca in continuare cu promisiuni lipsite total de fundament, ca Bacaul sa ajunga precum afacerile domniilor sale. Ma intreb acesti oameni chiar ne considera PROSTI? sau au ramas cu mentalitatea din 1990, chiar nu realizeaza ca acum sunt atatea mijloace de informare, ca in jurul lor sunt oameni care la randul lor au un vecin, un prieten, o cunostiinta si care informeaza la randul lor ce fel de oameni sunt acesti terchea berchea. Sunt tare curios cum va explica Romica, afacerea cu uscatoarele de la ANL, sunt curios si ce va spune Dl. Barzu. Dar asta o va explica probabil la DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com