“Dumnezeu este îndurator” prin zâmbetul de înger al micutei Janice Oaida din Atlanta, Georgia

Pe 23 noiembrie 2009, în Lawrenceville, Georgia, a venit pe lume Janice Oaida. În talmacire, numele Janice înseamna “Dumnezeu este îndurator”, iar parintii – Marcel si Ondina Oaida – nu l-au ales întâmplator pentru fiica lor. Ei au dorit sa Îi multumeasca astfel Tatalui Ceresc pentru darul oferit lor – o fetita frumoasa, dragalasa, vioaie si sanatoasa, care recent, mai exact pe 23 martie 2010, a împlinit patru luni.

 

Din România în South Carolina si Georgia

janiceMarcel Dumitru, de profesie electrical engineer, s-a nascut pe 6 iulie 1974 la Câmpia Turzii, în judetul Cluj. Pe 24 iulie 2004, acesta se casatoreste la Timisoara cu Lavinia Ondina, economist, nascuta pe 19 iunie 1975, la Fagaras, în judetul Brasov. Cei doi parasesc România pentru Statele Unite un an mai târziu, pe 10 decembrie 2005. Odata ajunsi pe tarâmul tuturor posibilitatilor, acestia se stabilesc în Anderson, Carolina de Sud. Cu o populatie de aproximativ cinci milioane de locuitori, “paradisul golfului”, cum este supranumit statul Carolina de Sud, este cu siguranta unul dintre cele mai pitoresti state din SUA. Pe lânga frumusetile naturii si resursele abundente, statul detine si un sistem educational de invidiat. Institutii de învatamânt superior, începând de la universitati renumite ca “University of South Carolina” din Columbia sau “Furman University” din Greenville, pâna la numeroase colegii de proportii mai reduse, fac din Carolina de Sud si un adevarat “paradis al educatiei”.

 

De aici, familia Oaida va pleca în aprilie 2008, pentru a se muta în statul învecinat, Georgia, în prezent locuind în zona Atlanta, mai exact în Dacula, un orasel de lânga Lawrenceville. În fiecare din aceste state – Carolina de Sud si Georgia – ce fac parte din asa numita „Bible Belt States”  (Centura statelor Biblice), cei doi soti au fost binecuvântati cu câte un copil. Astfel, Jathan Flavian, fiul lor, vede lumina zilei pe 13 decembrie 2006, la Greenville, Carolina de Sud, în timp ce micuta Janice se naste în urma cu patru luni, în Lawrenceville, Georgia.

 

A sluji prin muzica

 

Crestini devotati, atât Marcel, cât si Lavinia participa activ la viata bisericii de care apartin – Biserica Baptista Eben-Ezer, Lawrenceville, Georgia, pastorita de Beniamin Cocar. Aici, sotii Oaida ajuta la programele speciale realizate în aceasta comunitate si lucreaza la initierea unui grup de lauda si închinare. Astfel, Marcel asigura ocazional acompaniamentul la pian/orga, cor (ca acompaniator secundar). La rândul ei, Ondina, care a fost de mica implicata în corul de copii din biserica, în orchestra, ulterior în misiuni pe sate, este foarte activa în lucrarea muzicala. De altfel, înca din copilarie, ea si-a dorit sa cânte tot mai mult si mai bine spre slava Domnului.

 

Pentru Marcel, nevoia de implicare în muzica a aparut la vârsta adolescentei, în timpul liceului, la Câmpia Turzii. Domnul i-a pus pe inima acestuia sa studieze pianul (orga) si asa se face ca pâna la plecarea sa la Timisoara (la facultate), devine instrumentistul principal din biserica pe care o frecventa. În facultate, în cadrul adunarilor studentesti organizate de Organizatia Studentilor Crestini Evanghelici din Timisoara (OSCET), Marcel este conectat la lucrarea de slujire prin muzica crestina, prin participare si conducere de trupe de închinare. Ulterior, dupa absolvirea facultatii, acesta ajunge în biserica baptista Betania din Timisoara, unde o cunoaste pe Ondina si unde de asemenea, Domnul îi da oportunitatea de a sluji cu orga. Tot în biserica Betania, sub conducerea fratelui dirijor Danut Ilie, pâna la plecarea lor din tara, Marcel si Ondina sunt implicati în lucrarea cu corul.

 

La multi ani, Janice!

 

Pe lânga pasiunea pentru biserica si pentru slujire, Marcel si Ondina mai au si alte preocupari. Astfel, daca Marcel este interesat de fotbal si poezie, sotia sa prefera “stock market”, tenisul si drumetiile în natura. Dincolo de toate însa, nimic nu este mai important pentru cei doi soti, decât sa fie buni parinti. Dorinta lor de capatâi ramâne aceea de a-si educa ambii copii în dragoste si temere de Dumnezeu, pentru a fi crestini consacrati si oameni de încredere. Le dorim cu aceasta ocazie, lui Marcel si Ondinei, sa îsi vada odraslele crescând mari si sa se bucure de fiecare zi pe care Dumnezeu le-o îngaduie pe acest pamânt, iar micutei Janice, îi spunem „La multi ani”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com