Valentin Nedeff a fost ales presedinte al Senatului Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau

Profesorul universitar bacauan Valentin Nedeff, cel mai bine platit bugetar din Bacau, si-a consolidat pozitia în cadrul Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau. Într-un raspuns oficial al institutiei, transmis cu întârziere, se arata ca rectorul bacauan a câstigat alegerile pentru presedentia Senatului si pentru a nu fi în incompatibilitate, a delegat atributiile de rector catre profesorul Gertruda Romedea, care ocupa functia de prorector.Universitatea ”Vasile Alecsandri”

Rectorul Valentin Nedeff, care conduce Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau din 2008, a câstigat alegerile pentru presedentia Senatului. „Evenimentul“ s-a produs la începutul lunii, dar detaliile nu au fost facute publice pâna acum. Pentru a evita incompatibilitatea, Valentin Nedeff a numit în functia de rector pe profesorul Gertruda Romedea, din cadrul Facultatii de Litere. „Domnul profesor universitar doctor Inginer Valentin Nedeff a fost ales Presedinte al Senatului Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau cu 28 de voturi pentru, doua voturi împotriva si un vot anulat din 31 de voturi exprimate. Prezenta la vot a fost de 31 din 32 de membri ai Senatului. Pentru ca domnul profesor profesor universitar doctor Inginer Valentin Nedeff sa preia functia de Presedinte al Senatului, Senatul Universitatii a numit-o pe doamna profesor universitar doctor Adriana Gertruda Romedea în functia de rector  si a solicitat Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) aprobarea doamnei ca  ordonator de credite pâna la confirmarea noului rector pentru mandatul  2016-2020. În acest sens, MENCS a emis Ordin de Ministru“, se arata în raspunsul oficial al Universitatii, transmis ziarului Adevarul.Rectorul Valentin Nedeff

În singurul comunicat de presa de pe site-ului Universitatii, care face referire la câstigarea alegerilor pentru Senatul Universitatii, nu se spune nicio vorba despre faptul ca noul rector interimar este Adriana Gertruda Romedea. În acelasi stil reverentios, sunt enumerate toate titlurile academice ale rectorului Nedeff dar si functiile detinute de acesta. În perioada 2004-2008, când era decan al  Facultatii de Inginerie s-a aflat în stare de incompatibilitate cu sotia, care ocupa functia de administrator al aceleiasi facultati.  „Marti, 2 februarie 2016, noul Senat al Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau l-a ales pe domnul Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Valentin NEDEFF în functia de presedinte pentru mandatul 2016-2020. Domnul Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Valentin NEDEFF a ocupat mai multe functii de conducere în Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau: director al Departamentului de studii postuniversitare (1999-2004), decan al Facultatii de Inginerie (2004-2008), rector al Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau (2008-2016)“, se arata în comunicatul oficial al Universitatii.

Potrivit propriei declaratii de avere, Valentin Nedeff a câstgat 314 mii de lei în ultimul an. O parte din bani au venit, prin contracte de cercetare, din partea unor societati subordonate SIF Moldova si Primariei Bacau. Recent, Costel Ceocea, presedintele Societatii de Investitii Financiare Moldova, a primit gradul de conferentiar universitar din partea unei comisii conduse de Valentin Nedeff, chiar daca nu îndeplinea standardele minimale cerute de Ministerul Educatiei Nationale, mai precis, nu area nicio contributie stiintifica în domeniu. Sursa Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com