Va afla vreodata chestorul Vasile Oprisan cine l-a calomniat si cine a calcat in picioare imaginea Politiei Romane?

In luna martie si aprilie la adresa sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau au aparut, in lant, mai multe emisiuni/ articole/ poze trucate. Antena 3, prin vocea Biancai Nae, sefa Departamentului de Investigatii de la Antena 3 si Antena 1, titra mare despre coruptia de la varful IPJ Bacau. Emisiunea, lipsita de cele mai elementare probe, se folosea de protestul unui politist care si-a pierdut locul de munca intr-un context mai confuz. Dar de aici, pana a-i acuza pe sefii politistilor bacauani ca sunt baroni, mafioti, corupti e cale foarte lunga. Emisiunea „Sinteza zilei. Ancheta exploziva despre baronii din Politia Bacau“ de pe Antena 3, de pe 7 martie 2016, incalca cele mai elementare norme de jurnalism, fara a fi prezentate date concrete, ci doar declaratii ale unor persoane care se simt lezate. In plus, lipsesc pozitiile celor acuzati. Intrebarea este cum de a intrat pe post asa ceva, care a fost pretul unui asa compromis? Campania, prin care s-a dorit demiterea chestorului Vasile Oprisan, a mai continuat si pe 8 martie pe postul national, cu „Abuzurile sefilor din Politie. Marturiile incredibile ale unui politist exclus din sistem“.IPJ Bacau
In aceeasi perioada, in strada, in fata Inspectoratului si apoi in Piata Tricolorului, au avut loc doua proteste, cu mesaje impotriva acelorasi sefi din Politie. Pe Facebook a fost creata o pagina numita Garda de Noapte in care seful IPJ Bacau si seful Politiei Moinesti au fost calomniati in cele mai crunte moduri, cu poze trucate si acuzatii fara fundament. Vasile Oprisan a fost prezentat in poze contrafacute ca si cum s-ar bucura de viata dintr-un club de noapte. Apoi, unii mai grijulii au trimis link-urile in presa locala si centrala iar altii, in mod interesat sau din amatorism au muscat asta.
Cine o fi in spatele acestei campanii concertate, pentru care s-au depus eforturi considerabile pentru discreditarea unui chestor?
Pe 21 aprilie este ultima postare de pe asa zisa pagina de Facebook Garda de Noapte, cu o zi inaintea unui text aparut pe Ziarul de Garda, despre un zvon, cu un om de afaceri care este la randul lui defaimat de gura lumii, cum ca el s-ar afla in spatele acestei campanii. Adjunctul lui este cel care se lauda ca ar controla o buna parte din politistii de cercetare penala de la Bacau. Parca lucrurile incep sa se lege. Intamplator sau nu, dupa aparitia acestui articol, orice actiune la adresa sefului IPJ Bacau a incetat. Niciun protest, nicio postare pe Facebook, nicio emisiune pe televiziunile nationale. Brusc si Antena 3 a uitat de „marea Mafie“ din Politia Bacau.
Se pune intrebarea cum ramane cu imaginea defaimata a Politiei Romane si a sefului ei din Bacau dupa toata treaba asta? Oare Mafia este asa de mare la Bacau incat statul roman si Legea sunt calcate in picioare de oricine, dupa bunul plac?

3 Comentarii

  1. And. Mitica spune:

    Daca e el cu adevarat, atunci nu se va afla niciodata. Nimeni nu are puterea sa inceapa o verificare la adresa lui.

  2. Petru Ivascu spune:

    Pana la urma cine era omul de afaceri???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com