UNPR loveste in Alianta pentru Bacau

Pe ultima suta de metri progresistii bacauani anunta candidat pentru Primaria Bacau si presedentia Consiliului Judetean Bacau. Desi intre UNPR si PDL Bacau a fost incheiata, anterior, Alianta pentru Bacau, care a stabilit drept candidati pentru aceste functii pe Florin Lazar si Constantin Scripat, progresistii au decis sa se reorienteze la 180%, in concordanta cu ultimile decizii de la nivel national, de a sustine Guvernul USL condus de Ponta.

UNPR Bacau merge cu si importiva PDL-ului

In cadrul conferintei de presa sustinuta la sediul UNPR Bacau au fost anuntate noile decizii. „La Primaria Bacau voi candida eu, iar la Consiliul Judetean inca nu am stabilit, clar, dar vom alege in scurt timp intre Ovidiu Budeanu, Ovidiu Elisei sau Vasile Manole. Am decis sa avem candidati proprii, dar la consiliul local vom merge pe liste comune, cu PDL-ul“, a spus Adrian Mironescu, presedintele progresistilor bacauani.

Este de asteptat ca viitorul candidat al UNPR sa fie Vasile Manole, care are rolul de a diminua voturile lui Constantin Scripat, la Consiliul Judetean. Vasile Manole este inrudit cu fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, si se afla intr-o buna relatie cu fostul viceprimar si totodata actualul presedinte al Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea.

 UNPR loveste pentru PSD la Onesti, cu acordul PDL-istilor locali

Onestiul pare sa fie un punct de cotitura pentru desemnarea viitorului presedinte al Consiliului Judetean. Care are toate sansele sa fie tot Dragos Benea, atata timp cat candideaza UNPR-istul Laurentiu Neghina, din partea Aliantei pentru Bacau. Calculul politicienilor de pe Trotus a fost simplu. Actualul primar Emil Lemnaru, 66 de ani, care se afla la al patru-lea mandat, are nevoie de mai multi contracandidati, dar toti fara sanse in fata lui. Cei mai multi au rolul de a farmita votul celor care doresc schimbarea la Onesti. Insa aceasta afecteaza semnificativ balanta pentru viitorul presedinte al CJ.

Neghina= „Alianta pentru Bacau“, fara Constantin Scripat

Apropiatii PSD-ului din UNPR Bacau l-au adus pe Neghina in partid, constienti de faptul ca tanarul Neghina nu are nicio sansa la Primaria Onesti, dar ca poate rupe 15% din voturile onestenilor, care insa nu se vor regasi si pentru candidatul Aliantei pentru Bacau la CJ, Constantin Scripat. Laurentiu Neghina este implicat in procesul DNA de spaga la Bacalaureat la Podul Turcului, unde a fost deja condamnat la 8 luni de inchisoare, cu suspendare, fata de care a facut recurs. Deoarece spune ca are facultate, desi a picat Bac-ul, cu nota 2 la matematica, Neghina a fost subiectul unor emisiuni si a unor articole de presa deosebit de spumoase. Mai mult, e fost supranumit, de televiziunea nationala B1TV, candidatul repetent al UNPR pentru Onesti.

PDL-ul, in ciuda altor promisiuni mai vechi, de a-l lansa in cursa pe fostul ministru Valerian Vreme, a lasat garda jos in fata progresistilor. Dar roadele le vor culege abia la alegerile parlamentare, in toamna. Chiar daca in ultima perioada Neghina a mai scazut in preferintele electoratul onestean, avand acum, potrivit unor sondaje, aproximativ 10%, el are rolul de a-i limita pe alti contracandidati ai primarului Emil Lemnaru, in crestere (Gheorghe Vicol, Gelu Pamfil) si de a rupe voturile democratilor de la gura lui Constantin Scripat.

Laurentiu Neghina nu are Bacalaureatul, dar are studii superioare

B1TV: Laurentiu Neghina, candidatul PDL-UNPR de la Onesti, repetent!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com