Marilyn Monroe si Charlie Chaplin, la seminarul tinerilor institutionalizati

Joi, 26 aprilie, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau a avut loc seminarul „De noi depinde viata lor” din cadrul proiectului cu acelasi nume, implementat de Asociatia Împreuna Desenam Viitorul. Au participat beneficiari ai atelierelor din proiect, liceeni bacauani, reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.), dar si autoritati locale.

„Totul a început cu mai bine de o luna în urma, când liceenii bacauani au fost provocati la un concurs prin care sa-si dovedeasca creativitatea si spiritul civic creând metode de combatere si prevenire a discriminarii tinerilor institutionalizati. În echipe, elevii din Bacau s-au informat cu privire la situatia tinerilor institutionalizati si au cautat solutii pentru a le îmbunatatii acestora imaginea“, a explicat Visinel Balan, managerul proiectului.

Dupa prezentari, a urmat momentul decernarii premiilor. Criteriul principal a fost creativitatea. Echipa desemnata câstigatoare a fost „Spune.Schimba.Salveaza.”, alcatuita din Gherghel Ioana, Felegeanu Eduard si Harabagiu Andreea reprezentanti ai Colegiului National de Arta „G. Apostu” Bacau. „Metoda propusa de acestia pentru combaterea discriminarii tinerilor institutionalizati aduce în prim plan nume mari ca Marilyn Monroe sau Charlie Chaplin. Ce legatura exista între personaje celebre ale lumii si tinerii institutionalizati? Surprinzator sau nu, multe dintre vedetele lumii au fost si ele institutionalizate. Detalii despre metoda echipei câstigatoare nu va dezvaluim acum. Însa cu ajutorul Asociatiei Împreuna Desenam Viitorul aceasta metoda va fi implementata în Bacau“, a mai spus Visinel Balan. Pe lânga premiul oferit echipei, s-au oferit si distinctii de ambasadori ai cauzei tinerilor institutionalizati. Aceste distinctii au fost oferite lui Virgil Balan, psiholog al D.G.A.S.P.C pentru implicarea în realizarea atelierelor desinate tinerilor institutionalizati, lui Cristian Ghinghes, presedintele de onoare al Consiliului Judetean al Elevilor pentru ajutorul oferit în promovarea concursului în liceele bacauane,  Ancai Peptine Ionela, presedinta Cosiliului Judetean al Elevilor Bacau si Biancai Elena Patlagica de la C.N. „Vasile Alecsandri” Bacau pentru deosebita implicare în cercetarea si întelegerea problemelor cu care se confrunta acesti tineri.

Proiectul “De noi depinde viata lor” este finantat de Comisia Europeana, prin programul Tineret în Actiune, Actiunea1.2 – Initiative ale tinerilor. Www.ziaruldegarda.ro este partener media in cadrul acestui proiect cu finantare europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com