Tupeu: oameni cu bani abonati la locuinte sociale

Locatarii blocurilor sociale sau ANL pastreaza tacerea. O buna parte dintre ei au facut compromisuri pentru a intra in posesia unei locuinte. Dupa declansarea scandalului „Ion Balcan”, locatarii blocului 16 de pe strada Tipografilor nu au mai deschis usa presei. Deja relatiile vecinilor din bloc sunt alterate. „Este o lege a tacerii. Toti avem venituri mari. Aproape nici unul nu merita apartament social. Majoritatea au relatii in Primaria Bacau sau lucreaza acolo. Sotia domnului Balcan lucreaza in primarie. Gabriel Manea este fiul Mioarei Manea, care a condus Directia Juridica din Prefectura. El este politist la pasapoarte, sotia medic stomatolog si are doua cabinete medicale. Dar fiind saraci au si garsoniera sociala”, ne-a declarat ironic un locatar, care a cerut sa pastram confidentialitatea asupra numelui.

Doar garsoniera sociala pentru Gabriel Manea

Cazul Gabriel Manea se confirma. Angajat la Pasapoarte, cu sotie medic stomatolog, este si beneficiarul unei garsoniere sociale. Un salariat al Primariei Bacau stie ca in situatia lui s-ar fi facut presiuni pentru ca acestuia sa i se acorde apartament si nu garsoniera. Gheorghe Muntianu a refuzat si in acest caz sa ne ofere detalii despre dosar. Vizibil iritat de solicitarea noastra ne-a spus: „In nici un caz! Nu va pot da acest dosar!”. Contactat telefonic, Gabriel Manea (consilier juridic la Pasapoarte) s-a aratat extrem de amabil si deschis comunicarii. El are un venit lunar de 18 milioane vechi iar sotia, medic stomatolog, a reinvestit profitul de anul trecut si si-a deschis inca un cabinet stomatologic. Asta inseamna cateva zeci de mii de euro. Potrivit declaratiei de avere, Gabriel Manea detine o masina Skoda, iar in 2008 a castigat peste 170 de milioane de lei. 100 de milioane de lei a castigat si sotia. Contul de 400 de milioane de lei din banca s-a evaporat in ultimul an.

Nicio speranta pana in 2011

Prin mana Serviciului de Administrare a Fondului Locativ din Primaria Bacau au trecut in ultimii cinci ani, cateva sute de apartamente. Aproximativ 200 dintre locuinte sunt sociale, facute cu fonduri de la bugetul local. Cu bani de la Guvern s-au facut vreo 125 de locuinte ANL. Doar acestea sunt locuinte sociale noi. Potrivit reprezentantilor Primariei Bacau, in ultmii ani s-au dat in folosinta si 15 blocuri ANL, a caror constructie a inceput imediat dupa 2000. Pana in 2011 nu mai exista nicio sansa pentru bacauanii care au depuse dosare pentru locuinta sociala sau pentru ANL. aNu mai sunt alte apartamente sociale in plan. Nu mai exista nici un bloc in constructie.

Ar fi o sansa pentru ANL, cu fonduri de la Guvern. Aici, primaria trebuie sa puna la dispozitie terenul. Blocul ar putea fi gata prin 2011″, a precizat Gheorghe Muntianu. Potrivit ultimelor centralizari, la Serviciului de Administrare a Fondului Locativ din Primaria Bacau exista 2.100 de dosare aprobate pentru locuinte. Mai sunt cateva sute de dosare in asteptare, care vor ingrosa numarul bacauanilor care si-au pus sperante desarte in sprijinul administratiei Stavarache.

2 Comentarii

  1. ada spune:

    Cind o sa vina ziua cea mare? Stavarache si Balcan Ion vechi parteneri de la PNL. Pe atunci ,Balcan la poarta PNL se ruga „director la o scoala la tara, te rog”.I-a indeplinit dorinta la oras, si-a dobindit „calitatile” de iuda la Dimitrie Leonida si pentru ca a pupat mina lui Satavarache de ani de zile, a ajuns mare manager ( de educatie-fizica si sport, mare pregatire!!) la Mangeron . Intr-un articol se spune ca amenita „sa aveti grija ce scrieti”, se pricepe sa intimideze…dar ce face el la ISJ Bacau are grija? taportat la inaltimea lui ,”mare om” Mai are un prieten, la fel de iuda ca si el, Fuioaga A ,impreuna fac tot felul de mizerii . pentru ca sunt de o vesnicie in aceste functii, au invatat si multe perfidii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com