Tudor Grigorita de la Trupa Haiducii din Ialoveni a ajuns vicepresedinte de raion

Zilele acestea, alesii locali din Republica Moldova, votati de popor la alegerile din 14 si 28 iunie, au fost investiti în functie.

Intalnire la CostestiJoi, 9 iulie, la Ialoveni si Costesti, localitati apropiate Chisinaului, au fost numiti în functii primarul si presedintele raionului si au fost create noi aliante, care ar putea fi semnul unui nou guvern cu un puternic nucleu proeuropean.

Tudor Grigorita, cunoscut în lumea artistica din stânga si dreapta Prutului, ca Viorel Cucu, Stefan cel Mare si Tudor Grigoritasolist al Formatiei vocal-instrumentale „Haiducii“, lider al Partidului Liberal din Costesti, a batut palma cu reprezentantii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

În ciuda semnalelor, înca confuze de la centru, Tudor Grigorita a fost investit  vicepresedinte al Raionului Ialoveni. Aceeasi alianta s-a format în primarii si consilii locale.

Intalnire raionala la Milestii MiciÎn satul Costesti, de peste 12 mii de locuitori, sefii PL si PLDM s-au inteles. Si asta chiar daca liberalul Tudor Grigorita a avut drept contracandidat pe actualul primar, Natalia Petrea, lider al liberal democratilor din localitate. La evenimente au fost invitati consilierul local bacauan Ilie Bârzu si Viorel Cucu, presedintele Asociatiei „Cealalta Românie“ si director al Editurii Vicovia din Bacau, care a Viorel Cucu si Ilie Birzuadus câteva carti ale poetului Alexei Mateevici.

Relatia între alesi, cu voie de la centru, „s-a sudat“ în cel mai mare beci al Europei, de la Milestii Mici, unde sunt peste 200 de kilometri de galerii si mii de tone de vin, renumit oriunde in lume. Noua alianta a fost „nasita“ si de liberal democratul Ion Sula, ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova.

Milestii MiciTotodata, în urma cu doua zile, fostul premier moldovean Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, a declarat ca se pun bazele unui guvern proeuropean si a lasat de înteles ca negocierile s-ar purta pe aripa politica cu viziune europeana, cu Partidul Liberal si Partidul Democrat. Ilie Birzu si Tudor Grigorita„Negocierile sunt vitale pentru Moldova. Calculele pe care le am arata ca pâna la sfârsitul lunii iulie vom avea un guvern si vom avea o guvernare proeuropeana. Nu am avut niciodata întrevederi cu PCRM si nici nu am discutat pe marginea acestui Tudor Grigorita (2)subiect. Vom avea o guvernare proeuropeana“, a declarat Vlad Filat, citat de agerpres.

Contextul geopolitic tulbure în care se afla tara de la stânga Prutului îi impinge pe politicieni sa aleaga barca în care vor merge. Mai mult pe adevarul.ro.

 

Cantece cu Tudor Grigorita si Haiducii din Costesti, Ialoveni:

 

.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com