Triplu eveniment la biserica „Elim” din Phoenix, Arizona

de Radu Oprea-Glendale, Arizona

Ziua de 15 septembrie 2013, cu siguranta va ramâne o placuta amintire pentru întreaga comunitate de credinciosi care compun Elim2Biserica Penticostala „Elim” din Phoenix, Arizona (www.elimarizona.com). Trei evenimente, desfasurate în aceasta zi de duminica, au marcat viata spirituala a bisericii, desigur cu profunde semnificatii spre viitor. Dupa o perioada de incertitudini si cautari privind o noua viziune precum si o noua redefinire a activitatii bisericii în toate planurile (spirituale, organizatorice, materiale),  convingerea unanima a tuturor membrilor acestei comunitati este ca biserica Elim a intrat într-un proces real de revitalizare si aceasta  numai prin mila, dragostea  si harul lui Dumnezeu si desigur prin necesitatea trairii îndemnului adresat de Domnul Isus Hristos bisericii, regasit în Cartea Apocalipsa 2-5.

În aceasta zi, în cadrul serviciului de dimineata, familia  Novac Alina  si Jonathan au adus la binecuvântare, înaintea Domnului Isus Hristos si a bisericii , frumosul dar primit  din partea lui Dumnezeu, baietelul Kaiden. Emanuel Fedur, primul care a vestit Cuvântul, dupa o introducere emotionanta privind începutul noii lucrari la care a fost chemat, a subliniat importanta actului de binecuvântare, prin care copiii sunt încredintati de parinti în mâna lui Dumnezeu. Fratele Emi Fedur, în ziua de duminica 15 septembrie, 2013 si-a început lucrarea de evanghelist la biserica Elim din Phoenix.  „Pentru familia noastra astazi este o sarbatoare speciala, iata este prima duminica petrecuta de noi, ca familie, în biserica Elim din Arizona, dupa un lung timp de asteptare. Vreau sa multumesc bisericii Elim care s-a rugat pentru noi si sunt mai mult ca oricând încredintat ca Dumnezeu a hotarât venirea noastra aici. De asemenea multumesc fratilor care m-au sunat când eram în România si m-au sprijinit si încurajat prin rugaciuni”, a subliniat noul venit, adresându-se bisericii.

În continuare, Cuvântul a fost propovaduit de fr. Marian Condrat, pastor la Biserica Elim din Tacoma, Washington (http://elimtacoma.com), invitat special la acest eveniment. Pentru actul de binecuvântare, Steve Boros, pastorul senior al bisericii Elim a citit textul biblic adecvat unui astfel de eveniment, iar  John Novac, diacon la biserica „Agape” din Peoria (www.agapearizona.com),  a rostit rugaciunea prin care a cerut binecuvântarea lui Dumnezeu peste micutul Kaiden. Programul serviciului divin de dimineata s-a încheiat prin rugaciunea fratelui Vasile Olari, bunicul micutului Kaiden, prin care a multumit si apoi a cerut revarsarea harului lui Dumnezeu în continuare peste biserica. Bucuria zilei de duminica a continuat dupa-masa, începând cu orele 17.00, printr-un serviciu de botez, în care trei tineri l-au marturisit pe Domnul Isus Hristos în apa botezului: Brooke Blidar , Daniel Blidar si Aron Siclovan.

Participarea la timpul de lauda si închinare  a fost remarcabila. Cântarile corului, ale fanfarei si orchestrei, a grupului de fete precum si cântarile solo sau în duet au creat o atmosfera înaltatoare, pregatind astfel vestirea Cuvântului prin fratii Fedur si Condrat.   Necesitatea marturiei publice prin botez a fiecarui crestin care l-a primit cu adevarat pe Isus Hristos în viata, a constituit baza mesajelor celor doi vorbitori. „Botezul simbolizeaza moartea omului vechi. Poate nu va dati seama, sau poate nu v-ati gândit, dar astazi noi participam la înmormântarea a trei oameni vechi” a  conchis fratele Fedur.

Spre finalul serviciului s-a desfasurat actul botezului, oficiat de fratii ordinati Adrian Cuc si Nelu Serban. Dupa încheierea serviciului de seara, partasia a continuat, prin participarea tuturor la o masa de dragoste. Conform aprecierii facute de fr. Vasile Olari, unul din membrii consiliului administrativ, la aceasta zi de sarbatoare a  bisericii Elim, au participat între 300 si 400 de persoane.

Acum, privind retrospectiv frumoasele momente petrecute în aceasta zi de duminica, întreaga comunitate de la Elim poate spune cu certitudine ca a fost o zi speciala si binecuvântata, pregatita de Dumnezeu pentru bucuria copiilor Sai. „Domnul a facut lucrul acesta si este o minunatie înaintea ochilor nostri. Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul; sa ne bucuram si sa ne veselim în ea! Doamne ajuta! Doamne da izbânda!” – PSALMUL 118- 32,24,25.

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com