Tribunalul Bacau a decis: protestul profesorului universitar Marius Stamate este legal. Plangerea rectorului Schnakovszky, o noua sicana

Astazi, Tribunalul Bacau a respins plângerea formulata de rectorul Universitatii „Vasile Alecsandri“, Carol Schnakovszky, prin care a cerut magistratilor sa dispuna incetarea protestului profesorului Marius Stamate, care de 6 zile face greva foamei la locul de munca, unde isi desfasoara si activitatea.


Tribunalul Bacau a hotarat joi, 14 septembrie, respingerea integrala a plangerii formulate de Universitate. Protestul voluntar al profesorului universitar Marius Stamate este legal. 

„Tribunalul Bacau a gasit intemeiate apararile formulate de catre clientul meu, profesorul universitar Stamate Marius, si a admis exceptia lipsei de obiect a cererii de chemare in judecata a Universitatii Vasile Alecsandri din Bacau, prin care se solicita instantei de judecata sa constate caracterul nelegal al grevei si sa dispuna incetarea acesteia.

Practic,in speta dedusa judecatii nu se poate vorbi de o greva, astfel cum este reglementata de legea nr.62 din 2011 ,intrucat este vorba de un demers individual al clientului meu si nicidecum nu este vorba despre un conflict colectiv de munca.

Articolul 181 din legea 62 din 2011 stipuleaza ca: „prin greva se intelege orice forma de incetarea colectiva si voluntara a lucrului intr-un unitate”. Profesorul nu a incetat lucrul si protestul nu este un demers colectiv. Cererea Universitatii este sicanatorie“, ne-a declarat avocatul Daniel Miclaus, care l-a aparat pe profesorul Marius Stamate.

 

Avocat Daniel Miclaus

In cererea de chemare in judecata, rectorul Universitatii se pronunta inaintea judecatorului si afirma ca : „Greva nelegala a profesorului Marius Stamate afecteaza grav securitatea unitatii….si aduce un prejudiciu grav de imagine Universitatii“.

Profesorul Marius Stamate, aflat in greva foamei de peste 140 de ore, cere demisia presedintelui Senatului, Valentin Nedeff, a rectorului Carol Schnakovszky dar si a conducerii formale a Sindicatului institutiei.

rectorul Carol Schnakovszky

Isi motiveaza revendicarile prin multiplele abateri constatate si semnalate in ultima perioada atat forurilor de la Minister, cat si altor organe ale statului. Masura extrema a protestului, prin greva foamei pe perioada nedeterminata, vine si ca urmare a faptului ca o parte din persoanele reclamate par sa beneficieze de o anume protectie, atat la nivel local cat si la Minister. De altfel, de ieri, la Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacau este venit Corpul de Control al Ministerului Educatiei Nationale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com