Trasee montane de vis în Slanic Moldova

Cei mai multi turisti prefera traseele scurte ”Dobru” si ”300 de scari”, care pot fi parcurse lejer, pe jos, într-o ora

Mii de turisti ajung în weekend în statiunea montana Slanic Moldova, supranumita ”Perla Moldovei”. În afara izvoarelor cu efecte benefice asupra sanatatii, ei se bucura de drumetii si trasee alpine în Muntii Nemirei. Printre cele mai cunoscute trasee se numara ”Pufu”, ”Slanicelu”, ”Dobru”, ”Nemira”, ”Izvorul 300 camping”, ”Slanic-Poiana Sarata”, ”Slanic -”Dofteana” sau ”Vârful Sandru”. O parte din drumurile marcate se preteaza si la alte sporturi. ”Pe Pufu organizeaza curse de ATV-uri. Pe Slanicel se fac alte concursuri de motocros si tot în zona s-a organizat si raliu. Traseele sunt simple, usoare si pentru turistii care fac drumetii, daca sunt bine echipati”, a spus Eugen Poncos, specialist în cadrul Primariei Slanic Moldova si iubitor al muntelui. Împrejurimile statiunii, dealurile împadurite si Muntii Nemirei ofera o fauna deosebita. Ursii si mistretii sunt des întâlniti. ”Ursi sunt. Nu am mai avut probleme sau sa coboare în statiune”, a precizat Cristi Apetrei, seful Postului de Jandarmerie Montana din Slanic.

Trasee pitoresti în muntii Nemirei

Cele mai iubite trasee pentru alpinistii amatori sunt cele care ofera o belvedere asupra statiunii si împrejurimilor. Tursitii merg adesea pe marcajul cu triunghi, de la Dobru, pâna la Stânca, unde ajung în dreptul Complexului Racovita, de unde este vizibila întreaga localitate. ”Toate traseele sunt frumoase. Eu ma bucur sa le vad din oras, nu mai fac drumetii ca altadata”, ne-a spus Adrian Serban, primarul orasului Slanic Moldova. Cele mai semete vârfuri din zona, pe care se poate ajunge dupa ore de mers, sunt vîrful Nemira, aflat la o altitudine de 1657 de metri si vîrful Sandru, la aproximativ 1500 de metri. Cei care se încumeta sa mearga spre Cascada Naolea Mare, pe marcajul cu banda albastra, trebuie sa aiba o buna conditie fizica, deoarece au de mers aproape 9 ore, timp în care trec prin valea Pufu, vârful Cires, Saua Nemirei, vârful Nemira, Farcu Marc si apoi Valea Uzului, la cascada Nasolea Mare.

 

 

”Pericole mari nu sunt, mai degraba trasee dificile, de 9-10 ore. Important este ca turistul sa fie echipat corespunzator si sa respecte regulile jocului. Si astazi am avut o salvare, o persoana care s-a ratacit în ceata, pe un traseu simplu, la ”300 de scari”, a mai spus Cristi Apetrei.

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

2 Comentarii

  1. teodor spune:

    din slanic pana pe varful nemira mare cam timp se face iarna? si cam cat de greu este?

  2. turistul spune:

    Un articol comic!
    Inteleg c? angaja?ii prim?riei Slanic Moldova sunt neavizati, dar seful Jandarmeriei Montane, d-l Apetrei, sa faca greseli de „de neica nimeni”!! Oameni buni, puneti mana pe o harta turistica a Muntilor Nemira si cautati, Vf. Nemira Mare are 1649m, Vf. Sandru1640m. Adica pe D.F. Pufu sau Slanicel se fac concursuri de ATV-uri?!! Bai nene, ori sunteti cu febra ori daca este asa este grav!! Slanicelul este cu protectie sanitara stricta si nu face parte din drumurile ce sunt marcate turistic, Pufu este pe intrarea in Rezervatia Naturala Nemira, Sit Natura 2000!! ATV-urile sunt strict interzise pe rezervatiile naturale!!! Ne sperie continutul acestui articol, prin forma si fond!! Incredibil dar adev?rat!! Vai mama noastra cu acele mii de turi?ti ce sufoca statiunea Slanic Moldova!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com