Miruna Oprea, vedeta Disney- „Hannah Montana a României”

A câstigat peste o suta de premii si diplome internationale si nationale. S-a facut cunoscuta publicului prin piesa pentru copii ”Nu mi-e frica de Bau Bau”

Miruna a fost ”descoperita„ când avea numai cinci ani. Educatoarea Elena Nistor i-a remarcat vocea, în timp ce aceasta cânta într-o încapere în care se aflau jucariile grodinitei. ”Cântam cu doua fete o piesa pe care tocmai o auzisem la radio. Educatoarea a vorbit cu parintii pe care i-a sfatuit sa ia legatura cu un profesor de muzica, deoarece a considerat ca am o voce deosebita”, a spus Miruna. Micuta onesteanca a primit primele pregatiri în materie muzicala de la profesorul Iulian Munteanu. Un an mai târziu, ea participa la Festivalul International TIAMO, care se organizeaza la Onesti. Aici ea a fost desemnata sa participe ca reprezentanta a României la cel mai importanta manisfetare muzicala din Europa pentru copii, Festivalul Zecchino D’Oro’, care a s-a desfasurat la Bologna, Italia. ”Am fost primul copil care a reprezentat tara la acest festival, unde mi s-a acordat premiul special. De acolo m-am întors cu gândul sa fac muzica”, a spus Miruna Codruta.

Premiul UNICEF la Bologna

În 2002 devine cunoscuta si publicului din România. Piesa ”Nu mi-e frica de bau bau”, pe muzica compusa de Gabriela Sauciuc Cicone si pe textul lui Marian Stere ajunge imediat în topul preferintelor copiilor. Pentru aceasta piesa a urcat pe podium la Festivalul Mamaia copiilor, când avea doar 7 ani. Vocea Mirunei a fost apreciata si la alte concursuri. La 9 ani ia primul loc la Festivalul TIAMO si un an mai tâzriu, locul 2 la Festivalul International ”Golden Cross”, care s-a desfasurat în Malta. În 2008 obtine premiul 4 la Festivalul International al Nilului, de la Cairo, Egipt. În acelasi an urca pe scena, ca invitata, si la Festivalul International Lolipopfest de la Istambul. Miruna Codruta se mândreste însa cu distinctia primita pentru o piesa, în calitate de compozitor si textier. ”În noiembrie 2008 am primit premiul UNICEF, în calitate de compozitor si textier, pentru melodia ”Lo piu te fa noi”, în cadrul Festivalului International Zecchino D’Oro’, la Bologna”, a mai spus Miruna Oprea.

Vedeta Disney Channel a României

Tânara onesteanca a fost declarata câstigatoarea concursului de muzica “Fii o vedeta Disney Channel”, organizat de compania Disney si inspirat din serialul de succes pentru adolescenti, “Hannah Montana”. Miruna Oprea a fost selectata din peste 600 de participanti din toata tara si a ajuns în marea finala. Ea a impresionat audienta cu o interpretare uluitoare a melodiei “Best of Both Worlds. Juriul, alcatuit dintr-o serie de vedete, între care Smiley, Alexandra Ungureanu ori George Hora, a decis cine este câstigatorul. Ea a fost rasplatita cu un bilet la concertul de la Londra a idolului sau Hannah Montana. “A fost un concert incredibil. Au fost doua ore de spectacol, de muzica, lumini si coregrafie. Un show adevarat!”, a mai afirmat Miruna. În urma cu un an a fost laureata cu o alta distinctie importanta, ”Premie della Pace”, acordat de Zenovia Elisei, vicepresedintele World Association of Festivals and Artist (WAFA). ”În ultimul an m-am concentrat mai mult pe scoala. Totusi, am filmat varianta româneasca a cântecului “ I Wouldn’t Change a thing” de pe coloana sonora a filmului “Camp Rock 2-The Final Jam. În plus, Disney a realizat un videoclip special pentru aceasta versiune româneasca”, a mai spus Miruna. În plan scolar, onesteanca de 16 ani se poate lauda cu note de zece pe linie, în cei opt ani de scoala si cu media 9.88 în clasa a 9-a pe care tocmai a finalizat-o.

 

Întrebari si raspunsuri:

 

Te-ai gândit la cariera? Ce vrei sa urmezi?

Ma gândesc si ma razgândesc. Nu ma voi baza doar pe muzica în viata. Vreau sa fac conservatorul, deoarece doar asa poti învata stiinta muzicii. Totusi, îmi doresc o cariera profesionala mai profunda. M-ar duce gîndul la medicina, eventual chirurgie plastica.

În muzica, spre ce gen te îndrepti?

Studiez de opt ani pianul. Vreau sa ajung cunoscuta si sa cânt alte genuri de muzica, decât cel pentru copii. Ma atrage RMB, Blues si Jazz-ul. Cred ca voi încerca muzica pe care o cânta Alicia Keys. Oricum, îmi doresc sa fiu cât mai sus si sa-mi continui pasiunea si idealurile.

Ce-i place:

Îi plac pastele si ciocolata. Agreeaza oamenii sinceri, dezinvolti si amuzanti. Îi place turcoazul. Iubeste muzica jazz, RMB, dar asculta si rock, de la Metallica, la Nirvana.

Nu-i place:

Neseriozitatea si dezordinea. Nu-mi place haos-ul din mintea oamenilor, dezordinea în idei si fapte. Nu-mi place galbenul sau sa ma îmbrac în negru. Nu suport pizza foarte încarcata si mâncarurile prea bogate.

Narcis Ianau a cantat in Piata Catedralei (Galerie foto)

Romani cu care ne mandrim-Ioan Paulescu

Rumania, Rumania sau Romania New York-ului interbelic

Concert extraordinar „Nume Noi”

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *