Trafic de influenta in Primaria Bacau

Primaria Bacau este implicata intr-un scandal de proportii, legat de atribuirea prin mijloace de coruptie a apartamentelor ANL.  Joi si vineri (10-11 mai) au fost audiate peste 20 de persoane si s-a dispus arestarea pentru o perioada de 29 de zile a lui Ovidiu Stefan Luncanu, sub acuzatia de trafic de influenta. Este posibil ca in urmatoarele zile sa fie dispusa retinerea si arestarea altor persoane, de data asta, din institutiile bacauane, implicate in caz.

Mai precis, Ovidiu Stefan Luncanu, de 29 de ani, care detine o firma de pompe funebre in centrul orasului, este acuzat ca lua bani de la terte persoane, pentru a le facilita obtinerea unui apartament ANL.  Prim-procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Bacau a confirmat intreaga situatie. „Este un dosar la care se lucreaza de vreo patru luni. A fost organizat si un flagrant, exista si un denuntator. Este vorba de atribuirea de locuinte ANL, prin primarie“, ne-a precizat prim –procurorul Felix Banila.

Dan Nitu, avocatul lui Ovidiu Stefan Luncanu, a refuzat sa faca prea multe comentarii si dezvaluiri pana la judecarea recursului, care va fi maine. „Nu vreau ca afirmatiile mele sa influenteze recursul. Vorbim dupa ce se judeca“, a spus avocatul Dan Nitu.

Avocatul Bogdan Pocovnicu il reprezinta pe unul dintre bacauanii interogati la Parchet, dar fata de care nu s-a dispus masura arestarii preventive. „Au fost vreo 20 de persoane la audieri. Nu am vazut inca dosarul, dar cred ca este mai mult zgomot pentru nimic. Din cate stiu, Luncanu le promitea celor pagubiti ca va interveni, dar nu stiu daca avea mijloacele pentru a face asta“, a spus Bogdan Pocovnicu.

Vom reveni! Pe surse, se pare ca anchetatorii s-au pripit in instrumentarea cazului . Pana la aceasta ora, nicio persoana din Primaria Bacau nu a fost pusa sub acuzare, in ciuda suspiciunilor. Flagrantul a fost facut inainte de a fi realizata o legatura cauzala cu vreun functionar al institutiei. Mai mult, intreaga situatie a scos la iveala denuntatorul.

2 Comentarii

  1. Laurian spune:

    Oare pe astia chiar nu-i leaga nimeni??? Oare chiar tara asta este a nimanui??? 🙁

  2. Roxana spune:

    Niste hoti…. plini de (ne)realizari din bani publici….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com