Campanie electorala la Onesti GALERIE FOTO

Primarul in functie, Emil Lemnaru, inginerul Gheorghe Vicol, avocatul Gelu Pamfil dar si operatorul de sistem Laurentiu Neghina ocupa strategic, prin mesh-uri si panouri electorale, toate zonele Onestiului. Sondajele de pana acum il arata ca si castigator pe Emil Lemnaru, aflat la al patrulea mandat. Pe locul doi, la mici diferente se regasesc operatorul de sistem Laurentiu Neghina,  inginerul Gheorghe Vicol, avocatul Gelu Pamfil si profesorul Danut Oprea.

 Hotelul Trotus a fost invadat de mesh-urile lui Emil Lemnaru si Laurentiu Neghina. Daca primul spune alaturi de Dragos Benea “continuam impreuna”, al doilea are acelasi mesaj nerealist, ca si la ultimile alegeri locale, Laurentiu Neghina –Primar. In momentul de fata, votul onestenilor este impartit intre simpatia de traditie fata de Emil Lemnaru, cuantificata in jurul a 25-30% si restul care se impart, aproape uniform intre Gheorghe Vicol, Danut Oprea, Laurentiu Neghina si avocatul Gelu Pamfil. Doar o coalitie ar putea schimba rezultatul votului in orasul de pe Trotus.

Campanie pozitiva si campanie negativa la Onesti

Candidati, echipe de campanie, oameni de afaceri gandesc si lucreaza in aceasta perioada la campania proprie si demolarea celorlalti. Dincolo de campania pozitiva, in Onesti au inceput sa circule zvonuri, menite sa scada voturile celuilalt. Unii afirma ca unele investitii si actiuni ale primarului in functie, Emil Lemnaru, sunt deja supervizate de organele de ancheta, care deja l-ar fi chemat pe primar la cateva runde de audieri. Despre Laurentiu Neghina se afirma ca ar fi omul regelui asfaltului Dorinel Umbrarescu, ca ar avea dosare grele de evaziune fiscala, ca marfa luata din port, de la Constanta, ar fi fara acte de provenienta si de proasta calitate. Mai mult, despre afaceristul de la Nevila se mai spune ca in procesul cu Directia Nationala Anticoruptie, aflat acum la recurs, va primi o condamnare definitiva, care il va impiedica sa conduca Onestiul. Laurentiu Neghina a fost deja condamnat la 8 luni de inchisoare, pentru ca a dat bani la Liceul de la Podul Turcului, pentru a lua note de trecere la Bacalaureat. Neghina a iesit “ciufulit: din toata treaba asta, dupa ce procurorii DNA  au intrat pe fir. Mai mult, notele lui la Bacalaureat, 2 la matematica si 3,5 la anatomie nu par sa-l propuna pentru o functie de primar. Despre cel de-al treilea candidat, inginerul Gheorghe Vicol, care acum are afaceri in constructii, se pune la punct o campanie legata de fostul loc de munca. Chiar daca nu are alte “bube”, Gheorghe Vicol a condus sectia SRI Onesti, din 1993, pana in 2003, cand s-a pensionat. O parte dintre oamenii de afaceri dar si politicieni nu privesc cu ochi buni venirea unui om din aceasta zona. Despre avocatul Gelu Pamfil se afirma ca ar fi “omul” lui Emil Lemnaru.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com