Tradarea lui Godea si viitorul “esec” al liberal democratilor moldoveni

Deputatul moldovean Mihai Godea, fost lider al grupului parlamentar liberal democrat din Parlamentul de la Chisinau a declarat la reluarea sedintelor in plen ale legislativului moldovean ca nu se simte bine in Parlament. “In Parlamentul Republicii Moldova sa te simti confortabil inseamna a minti. Este greu sa te simti bine in Parlamentul nostru, indiferent in care rând iti este scaunul: in primul, in al doilea sau in ultimul rând”.

Declaratia a fost facuta dupa ce, la inceperea sedintei plenare, mai multi deputati liberal democrati au refuzat sa dea mâna cu fostul lor sef.
Gestul fostilor colegi vine dupa ce la 3 mai, hodoronc-tronc, Godea a declarat ca, in ciuda faptului ca formatiunea politica din care face parte si-a inaintat candidatul la functia de primar, va candida independent la primaria municipiului Chisinau.

Lovitura de teatru care a tinut capul de afis al stirilor din Republica Moldova vine pe fundalul intensificarilor luptei electorale pentru primariile moldovenesti. Presa moldava a incercat in fel si chip sa afle motivele despartirii lui Godea de partidul condus de premierul moldovean Vladimir Filat, partid care face parte din alianta aflata la guvernare in Republica Moldova. Godea si-a acuzat liderul de partid ca sufera  de autoritarism dar si de faptul ca ar pregati o alianta cu principalul partid de opozitie din Moldova, cel al comunistilor.

De asemenea, fostul liberal democrat a afirmat ca in Moldova interesele economice si politice s-au ciocnit in trei  poluri de putere – Voronin, Filat si Plahotniuc sunt cei trei  Vlazi care fac legea in Moldova.(Vladimir Voronin, Vladimir Plohatniuc si Vladimir Filat).
Clasa politica moldoveneasca, cunoscatoare a mai multor dedesubturi despre deputatul in cauza, este insa dezamagita de comportamentul fostului coleg de alianta. Presedintele grupului parlamentar al Partidului Liberal, Ion Hadârca este profund dezamagit de  Mihai Godea, si asta chiar daca acesta este un politician foarte bun.

Declaratia a fost facuta de Hadârca in cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV Chisinau. „Ceea ce face Godea, este o incercare de pozitionare politica. Il respect, dar ma dezamageste profund”, a subliniat liberalul. Noul presedinte al grupului parlamentar liberal democrat, Valeriu Strelet, a mentionat ca declaratiile lui Godea sunt facute in cautarea subiectelor si temelor de campanie.

„Poate chiar cauta si surse de finantare”, puncteaza acesta. Presedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov,  a fost cel mai transat, el a considerat  ca declaratiile lui Godea cu privire la faptul ca Moldova este „controlata de 3 Vlazi”, sunt pur si simplu trasnite.
Putini jurnalisti moldoveni au incercat sa afle faptul ca Vladimir Filat i-a botezat unul din copii lui Mihai Godea si ca intre acestia a fost o relatie bazata pe multa incredere venita din partea liderului liberal democrat. Putini sunt cei care stiu ca intr-o perioada mai delicata pentru actualul transfug politic, Filat a fost cel care l-a ajutat de mai multe ori pe mai tânarul sau cumatru.

Un gest princiar al celui care a investit atât de multa incredere a avut loc la  aniversarea zilei de nastere a lui Mihai Godea, atunci când primul ministru moldovean i-a oferit in dar un ceas in valoare de 20 de mii de euro.
De fapt fostul lider liberal democrat a fost un alintat.  El a fost cel care a beneficiat de cele mai multe apartii la televiziune, radio sau presa scrisa. Tot el a fost cel care s-a aflat cel mai mult in fruntea delegatiilor Republicii Moldova peste hotare. Si tot el, a fost cel care a insistat sa ia cel mai mult cuvântul in plenul sedintelor Parlamentului moldovean.

Surse din interiorul PLDM confirma faptul ca, tot el este cel care are cel mai mare numar de protejati promovati in functii publice de catre aceasta formatiune politica. Increderea care i-a fost acordata de catre Vladimir Filat a fost atât de mare incât Godea a reusit sa-l izoleze pe Alexandru Tanase.
Mihai Godea este cel care l-a certat pe ex – Ministrul Justitiei din Republica Moldova cu premierul Vladimir Filat. Functia politica si de administrare a partidului, detinuta de Godea, a facut posibil ca acesta sa-i dezinformeze pe cei doi, astfel incât, fiecare dintre acestia si-au creat impresia ca se evita reciproc. Rezultatul a fost cel scontat, plecarea lui Tanase din sânul formatiunii. Discutia  care a avut loc recent intre cei doi grei ai liberalismului democrat moldovean, discutie purtata in parcul public al municipiului Chisinau  a avut ca tematica si aceste aspecte. Se pare ca atât Filat cât si Tanase au cazut de acord ca divergentele dintre ei au fost create artificial de catre Mihai Godea.
Deputatii liberal democrati cu care am discutat au confirmat faptul ca il considera pe fostul lor lider parlamentar , un tradator. Cu suparare in glas, acestia mi-au spus ca nici pe viitor nu vor da mina cu deputatul Godea. Aversiunea fata de transfugul politic creste in formatiunile teritoriale ale PLDM, caci acolo se constientizeaza faptul ca in loc sa se activeze pentru câstigarea a cât mai multor puncte electorale, formatiunea politica liberal democrata isi concentreaza atentia spre a face fata atacurilor  mediatice care vin dinspre fostul coleg. Faptul ca liberal democratii moldoveni vor lua mai putine puncte electorale la urmatoarele alegeri locale se va datora in primul rind tradarii lui Mihai Godea.
Presedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a declarat in schimb ca are doar sentimente de compasiune fata de fostul sau coleg de partid, Mihai Godea. „Imi este mila de Mihai si mai mult de atât nu am ce sa spun”, a punctat Filat.
Compasiunea lui Filat se poate intelege – sa pleci dintr-un partid aflat la guvernare, un partid care a inregistrat cea mai fulminanta crestere din istoria contemporana a Republicii Moldova, un partid in care ai ocupat una dintre cele mai importante functii de conducere, e o dovada a faptului ca la sigur esti infantil politic.


Vremea in Chisinau. Vezi prognoza pe 10 zile

12 Comentarii

 1. Ne vom intoarce intr-o zi,/Ne vom intoarce neaparat./Vor fi apusuri aurii,/Cum au mai fost cand am plecat.

 2. Victor Nichitus spune:

  http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=10837 este o marturisire a premierului moldovean Vlad Filat care confirma materialul de mai sus.

  Prietenilor mei, le doresc monitorizare placuta in continuare. (Si mai rasfirat, dragilor, mai rasfirat) Iar celor care analizeaza doar dupa ureche, le doresc sa mai citeasca…

 3. Trecatorul spune:

  Da.

 4. lilian cipciriuc spune:

  stim noi anecdote de tot genul. despre romani si basarabeni, despre ziaristi romani si basarabeni. exista si specii endemice de ziaristi romani in basarabia. rade harbu de oala sparta…

 5. Alina spune:

  De cind voi cei de peste Prut va pricepeti mai bine decat jurnalistii din R. Moldova, ce se intimpla in politica moldoveneasca, or va rugat cumva Filat sa ii faceti o favoare, mai spuneti ca Filat poate este victima :)))), cu asa metodea s-a incercat deja sa se prosteasca lumea din Moldova timp de 8 ani, acum lui Filat nu ii va mai reusi, jos dictatorul Filat

  • ionutz spune:

   Si cine aici e de peste Prut? Victor Nichitus – „vedeta” de la NIT? Dupa ce l-a slujit pe Rosca zeci de ani, apoi pe Voronin, spalindu-ne creerii de pe tribuna NIT-ului, apoi evidentiinduse in asa-zisa investigatie comunista, unde citea cu mare patos textul despre aceea cum „inamicii” romani au exploadat digul de la Nemteni, Nichitus acum isi extinde activitatea de brain-washing in Romania. Nichitus, mai bine ai face un sondaj citi romani de considera pe tine tradator.

   • MM spune:

    Domnule Petrovici, Ziarul de Garda (www.ziaruldegarda.ro) permite jurnalistilor publicarea articolelor indiferent de culoarea lor politica. Atata timp cat articolele reliefeaza o stare reala de fapt. Victor Nichitus scrie bine si respecta principiile jurnalistice. Eu ii multumesc pentru ca scrie si pentru ziaruldegarda.ro. Cu respect, Mircea M

   • Victor Nichitus spune:

    Stimate domnule,
    spre deosebire de alti jurnalisti romani care vin la Chisinau doar pentru o zi sau doua, personal locuiesc in Republica Moldova de mai bine de 20 de ani.
    Afirmatiile doniei voastre referitoare la faptul ca asi fi slujit pe cineva, sint eronate. Am fost doar in slujba cititorului publicatiilor la care am activat, ziare atit din Romania (tara in care m-am nascut) si al ascultatorului postului de radio Nova (primul post de radio din Republica Moldova, care nu a difuzat niciodata muzica ruseasca) carora timp de 8 (opt) ani, le-am prezentat punctele de vedere ale tuturor liderilor politici ne-comunisti, lideri carora le era ingradit accesul la mediile cu acoperire nationala.
    Nenea Iancu, prin vocea unui cunoscut personaj, spunea : tradare sa fie – dar s-o stim si noi!

 6. Trecatorul spune:

  Da tov. Victor Nichitus când ne raspunde la intrebarea adresata Domniei sale de mai multe ori: mai functioneaza telefonul mobil daruit Domniei sale de catre Vladimir Voronin (pentru cine nu stie – Vladimir Voronin este „vojakul” komunistilor din RM) in anul 2001???

  • Victor Nichitus spune:

   Domnule Trecator, ma bucur foarte mult ca activitatea mea este atit de bine monitorizata de domnia voastra. Presupun ca tot acelasi mesaj l-ati scris si pentru jurnalistii de la Balti. Apropo, jurnalistii garanteaza pentru tot ce dau publicitatii – domnia voastra, tot?

   • Trecatorul spune:

    Desigur. Ai declarat-o (atunci) in fata mai multor martori. Ei o pot confirma.

   • Trecatorul spune:

    „jurnalistii garanteaza pentru tot ce dau publicitatii – domnia voastra. tot?”
    Jurnalistii – poate (nu-i garantat), PROPAGANDISTII – NICIODATA…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com