Tipografia lui Lucian Ciubotariu terorizeaza vecinii

Declaratii

„La momentul obtinerii autorizatiei de functionare, s-a intocmit, la cererea Primariei Bacau, o lista cu semnaturi ale locatarilor, care au fost de acord cu functionarea firmei cu obiectul de activitate specificat.”
Gabriela Ciubotariu, directorul tehnic al tipografiei

„Nu putem dormi, la tipografie se incepe activitatea la 7 dimineata. Cand stampileaza, parca bat ciocanele. Eu sunt bolnava de Parkinson, fiul meu are tulburari nervoase. Suntem la limita rabdarii, nu stiu unde vom ajunge. De atatia ani suntem terorizati de zgomot. Doar presa poate sa ne mai ajute.”
Georgeta Toma, locatar in blocul 38 str. Mioritei

Primaria Bacau si Tipografia Inter Print se confunda

„Pozitia Primariei Bacau este aceeasi cu a Tipografiei „Inter Print”. Avem o adresa de la tipografie, care este totodata si raspunsul Primariei Bacau.”Ionut Tomescu, purtator de cuvant Primaria Bacau

Conducerea Tipografiei Interprint (Lucian Ciubotariu, Gabriela Ciubotariu, Irina Rusu) a fost reclamata de zeci de ori de locatarii blocului 38 de pe strada Mioritei (la parterul caruia functioneaza tipografia). Cele mai multe reclamatii au fost depuse de familia Toma, care locuieste deasupra tipografiei.
Georgeta Toma a protestat ieri, in jurul orei 10.00, in fata Primariei Bacau. Desi este bolnava de Parkinson, a stat in picioare in fata institutiei bacauane, cu o pancarta in care isi explica problemele, cu speranta ca cineva o va baga in seama. Ajutata de jurnalistii Trustului Desteptarea, Georgeta Toma a fost primita in Primarie, in audienta la Constantin Gioseanu. Primarul Romeo Stavarache a refuzat sa o vada, pe motiv ca ar fi in concediu si apoi in sedinta. La iesirea din audienta, Georgeta Toma ne-a declarat ca nu-si pune sperante in promisiunile oamenilor subordonati lui Romeo Stavarache. Un dosar gros de sesizari si reclamatii sta marturie fata de eforturile facute de familia Toma, pentru a-si dobandi linistea. Georgeta si Miluta Toma considera ca sperantele lor sunt in zadar, deoarece Ciubotariu este om din subordinea lui Romeo Stavarache. Cu alte cuvinte, primarul nu va ridica niciodata autorizatia de functionare pentru Interprint.

Liber la zgomot de pe vremea guvernarii PNL

La blocul 38 de pe strada Mioritei se afla SC Interprint SRL. Deasupra tipografiei locuieste familia Toma. In anul 2008, mai multi locatari ai imobilului au semnat o reclamatie referitoare la zgomotul infernal facut de tipografie. Au semnat reclamatia Miluta Toma, Florin Slabu, Gheorghe Harabor, Valeria Miron, Sebastian Gais, Viorica Matanie s.a. Autoritatea de Sanatate Publica a efectuat atunci verificari vizavi de nivelul de zgomot al masinilor. Limita maxima admisa este de 87 de decibeli, iar masinile fac zgomot de 73, 82 si 71 de decibeli, cu putin sub nivelul maxim.

Familia Ciubotariu contraataca

„Este atat de mult zgomot. Uneori au activitate si noaptea. In urma cu mai multi ani, cand am semnat, am crezut ca vor face prestari servicii, comert, nu industrie. Cu acest zgomot, ei ne-au dat afara din casa. Noi am vinde apartamentul, dar cine il cumpara in aceste conditii?”, ne-a declarat Miluta Toma. Intre familia Ciubotariu si familia Toma a existat un schimb de idei legat si de posibilitatea ca familia Ciubotariu sa achizitioneze si apartamentul 4, scara A, de pe strada Mioritei 38. Gabriela Ciubotariu, directorul tehnic al tipografiei Inter Print, afirma ca familia Toma incearca o forma de santaj pentru a-si vinde apartamentul mai scump. „Am ajuns la concluzia ca vecinii nu au fost deranjati de asa-zisul zgomot, ci de faptul ca nu am cedat santajului si nu am fost de acord sa le cumparam apartamentul cu 85.000 de euro, propus printr-o aexpunere de motivea, unde dumnealor vindeau un apartament care la acea vreme valora 30.000 de euro”, afirma Gabriela Ciubotariu.

Un aspirator de bani publici

Firma Interprint, controlata (in ultimii ani) de familia lui Lucian Ciubotariu, vicepresedinte al Organizatiei Judetene a PNL Bacau, a primit un bonus la sfarsitul anului 2007. Contra sumei de 47.917 lei (aproape jumatate de miliard de lei vechi), Primaria Bacau a solicitat firmei Interprint 200 de mii de foi A4, 6.600, A3 si 30.900 de formulare pentru ajutorul de incalzire. Contractul aDiverse imprimate pentru actiunea privind acordarea de ajutor de incalzire in iarna 2007-2008″ a fost atribuit prin anegociere, fara anunt de publicare”. Motivatia Primariei pentru alegerea acestui tip de procedura este stupefianta: aSituatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta”. Anul trecut, Interprint a mai castigat un contract cu Primaria Bacau, in valoare de 231.000 lei (2,3 miliarde lei vechi), pentru formulare si alte articole imprimate din hartie si carton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com