Taxe si impozite cu 20% mai mari

Primaria Bacau va lua pielea de pe bacauani. Din 2010, taxele si impozitele locale vor creste in medie cu 20%. Impozitele sunt acordate cu prevederile HG 956 din 2009, indexate in medie cu 18-20%. Administratia Stavarache a hotarat si cresterea taxelor locale. Bacauanii de rand vor avea de platit mai mult la salubrizare, vor avea de platit taxe mai mari pentru orice activitate care interactioneaza cu Primaria Bacau.

Impozitele vor creste cu 20%, potrivit proiectului de hotarare initiat de primarul Romeo Stavarache, propus spre aprobare consilierilor locali. Bacauanii vor plati mai mult la impozitul pe cladiri, pe teren, pe mijloacele de transport, pentru eliberarea certificatelor, pentru reclama, spectacole s.a. Impozitele s-au indexat cu 20%, dupa ce in ultimii 3 ani au ramas la acelasi nivel. In schimb, valoarea taxelor locale, stabilita prin simpla vointa a edililor, va creste arbitrar, in medie cu 20-25%. 806 lei pe metrul patrat de cladire vor plati bacauanii care stau la bloc. In functie de zona in care se afla terenul, locuitorii din municipiu vor avea de achitat 7408 lei pe hectar de teren in zona A, 5600 de lei/ ha in zona B, 3832 de lei in zona C si 1821 de lei pentru terenurile din zona D. Pentru terenurile extravilane, in functie de destinatie (pasune, arabil, faneata), bacauanii vor avea de achitat intre 27 si 43 de lei pe ha. Impozite usturatoare vor avea de achitat si proprietarii de autovehicule. Pentru vehicule cu doua roti (motociclete, motorete), vor avea de achitat cate 8 lei la fiecare 200 centimetri cubi. Proprietarii de autovehicule (cu cilindree de peste 3000 de cm cubi) vor avea de achitat cate 145 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi, adica un impozit de peste 2200 de lei anual. In functie de greutatea mijloacelor de transport, daca acestea depasesc 12 tone, valoarea impozitului poate ajunge pana la 2197 de lei. Bogdan Nestian, directorul de la Directia Taxe si Impozite Locale din cadrul Primariei Bacau, ne-a confirmat cresterea impozitelor si taxelor locale: „Vor creste in medie cu 20%. Impozitele vor creste cu acest cuantum, urmare a indexarii facute dupa 3 ani”.

Taxele arbitrare vor creste pretul produselor agricole

Taxele din piete dar si taxele de salubrizare sunt la discretia actualei administratii. Taranii care vor avea de vandut produse in piata vor avea de platit pana la 15 lei pe metru patrat, in functie de produsele vandute. Producatorii au de platit fiecare pas facut in piata, de la cantar, la punctul de transat, inchirierea meselor, etichetare, inchiriere sort s.a. Toate acestea se vor transpune in preturi mai mari ale produselor agricole suportate de fiecare consumator bacauan.

Taxa de salubrizare creste

Primaria Bacau a crescut taxa lunara de salubritate, de la 4 lei, la 5 lei pentru persoanele fizice si de la 8 lei la 10 lei pentru agentii economici, pentru fiecare angajat. Fiecare bacauan va plati de trei ori taxa de salubrizare, calculata odata ca persoana fizica si in valoare dubla in calitate de salariat. Din aceasta taxa, administratia spera sa colecteze peste 11,1 milioane de lei

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com