„Sunetul aripilor – viata Ameliei Earhart”

Odata cu organizarea activitatii „Sound of wings – Life of Amelia Earhart.” („Sunetul aripilor – viata Ameliei Earhart”), Centrul „American Corner Bacau” a încheiat seria de manifestari dedicate Lunii Internationale a Femeii. La aceasta ultima întâlnire au participat liceeni de la Colegiul Tehnic „Letea”, coordonati de profesorii Razvan Tomulescu si Ioana Izabela Danila. În perioada urmatoare Centrul ”American Corner Bacau” va primi vizita unor diplomati americani de la Bucuresti si Budapesta. Este vorba de Marjorie A. Stern, atasatul cultural al Ambasadei S.U.A. la Bucuresti si George M. Chinnery, diplomat al Ambasadei S.U.A. la Budapesta.

 

Acestia au vizionat un film documentar, referitor la viata si activitatea Ameliei Earhart.

Amelia Mary Earhart (1897 – 1937) a fost prima femeie aviator care a zburat peste Oceanul Atlantic. De-a lungul scurtei sale vieti, a stabilit multe recorduri în aviatie, a scris carti best-seller despre experientele sale de zbor si a fondat organizatia „The Ninety-Nines”, pentru femei pilot – organizatie activa si în prezent. În 1937, în timpul unei încercari de a face ocolul globului cu avionul, Earhart a disparut deasupra Oceanului Pacific, lânga Insula Howland. Fascinatia fata de viata, de cariera si de disparitia sa continua si astazi.

„Pentru a sarbatori luna femeilor, anul acesta am ales sa o prezentam publicului bacauan pe Amelia Earhart, o personalitate fascinanta, pionier al aviatiei americane”, ne-a declarat bibl. Oana – Liliana Jianu, coordonatoarea Centrului ”American Corner Bacau”, structura a Casei Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com