SUA disloca o unitate de puscasi marini pentru a omagia un deceniu de la intrarea României în NATO

http://www.defence24.pl

http://www.defence24.pl

scris de Valentin Vasilescu

Ambasada SUA a transmis o notificare de extindere a operatiunilor actuale la aerodromul Mihail Kogalniceanu invocînd operatiunile de transport multi modal International Security Assitance Force si Enduring Freedom prin marirea numarului de militari americani la 1.600.

sursa foto :http://files.air-attack.com

sursa foto :http://files.air-attack.com

Cei 600 de militari dislocati suplimentar, nu au nicio legatura cu asigurarea transferului trupelor americane din Afganistan care se desfasoara prin baza de la M.Kogalniceanu. Conform regulamentelor în vigoare, ei fiind destinati debarcarii pe litoral si sustinerii unei operatii ofensive în adîncimea teritoriului inamic, pîna la 200-400 km de locul de debarcare. Militarii americani constituind una din unitatile de infanterie marina denumite „Special Purpose Marine Air-Ground Task Force – Crises Response”. Unitatea de raspuns în cazul unei crize este una de conceptie relativ noua si desprinsa din deja existentele grupuri expeditionare.

Un grup expeditionar de lovire ESG (Expeditionary Strike Group) are o componenta terestra îmbarcata de marimea unei brigazi

www.ziaruldegarda.ro

www.ziaruldegarda.ro

de infanterie marina si 4-6 nave, printre care si un submarin, aflate sub comanda unei nave amfibii de comandament,  mai cunoscuta opiniei publice ca portelicopter. În afara navei de comandament, grupul expeditionar de lovire mai are in compunere o nava de transport amfibiu a infanteriei marine din clasa San Antonio cu un deplasament de 24.900 t, care are la bord un batalion de infanterie marin compus din 600 de militari debarcati la bordul blindatelor amfibii AAV-7A12 si a celor 2 nave mari pe perna de aer LCAC. Ultima componenta este unitatea de aviatie formata fie din elicoptere de transport CH-46 Sea Knight, fie din avioane MV-22 Osprey.

Unitatea de raspuns în cazul unei crize care urmeaza sa ajunga la Mihail Kogalniceanu este elementul terestru de la bordul unei nave de comandament fiind constituita dintr-un batalion de infanterie marina, întarit cu o baterie de artilerie, o companie usoara de cercetare pe TAB-uri si un pluton de tancuri M1A2 Abrams. Ea are ca sprijin aerian si transport, o escadrila de avioane cu decolare si aterizare verticala. Caracteristicile avionului cu decolare verticala C/MV-22 le puteti afla citind :

http://www.corectnews.com/scit/stiinta/sua-trimit-afganistan-noua-versiune-avionului-v-22-cu-dcolare-verticala

Principala vulnerabilitate a Unitatii de raspuns în cazul unei crize, atunci cînd avanseaza pe uscat, este absenta protectiei AA, asigurata la debarcare de una sau doua din navele grupului expeditionar de lovire si pe timpul ofensivei în adîncime de avioanele Baza de la Mihail Kogalniceanu (2)F-18 SuperHornet apartinînd corpului Infanteriei Marine si portavioanelor . De altfel, fara cîstigarea suprematiei aeriene de catre avioanele de vînatoare americane, aparatele C/MV-22 nu se pot ridica de la sol întrucît sunt tinte sigure pentru orice avion multirol de generatia a 4-a. Cum cele cîteva MiG-21 Lancer apte de zbor nu pot face asa ceva si nici o generatie de rachete AA mai noi de 1964 nu exista în armata româna, unul din modurile particulare de întrebuintare în lupta a Unitatii de raspuns în cazul unei crize este aceea de duce operatii ofensive, avansînd paralel cu litoralul pîna în Crimeea, fara sa se îndeparteze de acesta.

 

Spre R.Moldova si Transnistria nu prea are cum. Odata cu alipirea Crimeei la Federatia rusa, a aparut o noua vulnerabilitate, prin faptul ca o baterie de rachete balistice Iskander rusesti instalata acolo, are în raza sa de actiune ( 500 km ) întreaga Dobroge. Despre generatia de arme cu care este înzestrata armata româna compatibilizata la standardele NATO aflati citind :

http://romanian.ruvr.ru/2014_03_30/Armata-romana-compatibila-cu-NATO-7465/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com