Strategii de consiliere psihopedagogica a parintilor, impotriva abandonului scolar

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau va relansa programul de formare continua „Strategii de consiliere psihopedagogica a parintilor”, destinat tuturor cadrelor didactice din sistemul preuniversitar.

Gabriel Stan, CCD BacauCursurile încep sâmbata, 15 noiembrie, la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Ghika” Comanesti, unde vor participa cadre didactice din Asau, Agas, Comanesti, Darmanesti, Dofteana, Ghimes – Faget, Palanca si Brusturoasa.

Cursul este fundamentat pe politica educationala din România, în contextul sistemului educational european, stabilit prin Strategia „Europa 2020”, se va desfasura pe parcursul a 40 de ore, teorie si aplicatii si este purtator a 10 credite profesionale transferabile.  Prin acest program de formare continua se doreste reducerea ratei de abandon scolar sub 10%, cel putin 95% dintre copii sa fie înscrisi în ciclul de învatamânt prescolar dar si cresterea la 15% a nivelului de participare a adultilor, în sistemul de învatare de-a lungul vietii. ”Programul relansat acum la Comanesti sustine în mod real oferta anuala. Participantii vor beneficia si de un util suport de curs, aparut sub egida editurii noastre si, totodata, vor capata competente noi, pe care le vor putea valorifica în activitatea didactica”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

Galion-Zilele Comanestiului (8)Prin obiective, continut si strategie, programul „Strategii de consiliere psihopedagogica a parintilor” sustine promovarea în practica a misiunii asumate de Legea Educatiei Nationale, care stipuleaza si „formarea, prin educatie, a infrastructurii mentale a societatii românesti, în acord cu noile cerinte, derivate din statutul României de tara membra a Uniunii Europene”. În cadrul cursurilor se asigura o pregatire generala, sub aspect teoretic, dar si o pregatire specifica, sub aspect metodologic si practic, ce poate fi aprofundata si dezvoltata individual, conform optiunilor cursantului. „Curriculumul programului, centrat pe ultimile noutati în domeniul strategiilor de consiliere psihopedagogica a adultilor, configureaza un câmp de formare în care cursantul dobândeste informatii stiintifice, dezvolta competente socio-profesionale specifice, valorifica experienta personala si exerseaza tehnici de aplicare a cunostintelor în situatii educationale, reale sau prefigurate.  Tehnicile aplicative, propuse spre reflectie si antrenament, vor permite asimilarea unui management educational, fundamentat de ultimile noutati în domeniul educatiei adultilor – parinti si, implicit, formarea competentelor specifice în trasee personalizate“, a mai precizat Gabriel Stan.

Echipa de formatori este alcatuita din profesorii: Maria Matasaru, initiatoarea si coordonatoarea proiectului,  Elena Seghedin, lector universitar dr. la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei –  Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi,  Elena Hussar, Viorica Pricopoaia, Carmen Nedelcu si Maria Chiriloaie.

În motivatia programului de formare continua al CCD Bacau, avizat de Ministerul Educatiei Nationale, se mai arata ca prin aceste cursuri se 1/încearca schimbarea de atitudine asupra educatiei adultilor, profesori si parinti, adaptate la cerintele europene, prin calitate si cunoastere, precum si abilitarea cadrelor didactice cu noi strategii de cointeresare a familiei, ca factor educational, într-o societate dinamica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com