„Zilele Culturii Traditionale Românesti la Cernauti”

Asociatia culturala «Centrul Bucovinean de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Românesti Cernauti» cu prilejul Zilei CernautiNationale a României si aniversarii de 10 ani de la instituire a asociatiei, organizeaza cea de a VIII editie a «ZILELOR CULTURII TRADITIONALE ROMÂNESTI LA CERNAUTI», Iurie Levcic la Festivalul Folcloric „Alese perle pentru mama“ (2)eveniment care în ultimii ani, prin partenerii media,  a cunoscut o remarcabila crestere a audientei si a devenit o sarbatoare de suflet a românilor din nordul Bucovinei, Tinutul Herta si nordul Basarabiei.

In perioada 14-16 noiembrie 2014, Centrul Bucovinean de Arta, desfasoara în cadrul acestei actiuni culturale de mare amploare cea de a X-a editie a Festivalului-concurs International de muzica populara româneasca ”ÎN GRADINA CU FLORI MULTE”, editia a VIII a Festivalului de folclor autentic ”SA-MI CANTI, COBZAR…”;  caravana  filmelor  documentare românesti (proiect implementat în parteneriat cu TVR Iasi); expozitia de arta plastica  «Clujul – orasul comoara» (actiune sustinuta de Scoala Populara de Arte ”Tudor Jarda”, Cluj) si un târg de arta mestesugareasca româneasca.  Valorificarea  culturii nationale  si a traditiilor noastre stramosesti,  propagarea comorilor populare românesti – sunt scopurile  acestor actiuni,  prin care Centrul Bucovinean de Arta doreste sa contribuie  la prosperarea national-culturala a neamului în aceasta zona istorica.

CernautiPentru participare la aceasta actiune de mare amploare sunt invitati artisti consacrati din România Iurie Levcic la Festivalul Folcloric „Alese perle pentru mama“ (3)si Republica Moldova, admiratori si pastratori ai tezaurului muzical – folcloric românesc, mesteri populari si nu în ultimul rând copii si tineri, interpreti de cântece populare românesti din multe zone folclorice ale tarii. Organizatorii împreuna cu partenerii  doresc sa sublinieze relrevanta desfasurarii acestei actiunii culturale românesti într-un spatiu multietnic  cu context multicultural, si sustin ca indentitatea culturala este elementul definitoriu pentu om în viata. Partenerii în organizarea  acestui eveniment sunt motivati  de dorinta  de a sustine astfel de activitati culturale pentru ai ajuta pe tinerii creativi de etnie româna sa-si atinga aspiratiile, fiind convinsi ca datorita acestui sprijin dar si elanului, ambitiei si dorintei tinerilor, propagarea si valorificarea comorilor populare românesti va avea succes.

Program Zilele Culturii Romane Traditionale la Cernauti


„Centrul Bucovinean de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Românesti Cernauti este o asociatie nonguvernamentala, National-culturala româneasca, cu scopuri cultural-artistice  si educative, care cu sprijinul unor asociatii din România, a românilor de pretutindeni, care simt si gândesc româneste, organizeaza mai multe actiuni cu caracter national pentru românii din Ucraina. Toate aceste evenimente culturale cu evoluari artistice fac posibil ca copii români, din cadrul formatiilor folclorice din tinut, sa studieze si sa valorifice cultura si traditia neamului, punând accentul pe cultivarea sensibilitatii fata de problematica umana, fata de diversitatea culturala si nationala, fata de valorile morale si estetice.  Unul dintre cele mai mari si mai valoroase proiecte ale Centrului, dedicat Zilei Nationale a României, este proiectul „Zilele Culturii Traditionale Românesti la Cernauti”.   Editia din anul acesta, este una jubiliara  si va fi organizata în perioada 14 – 16 noiembrie. Din lipsa de fonduri,  din suita de manifestari traditionale am fost nevoiti sa renuntam la unele actiuni, iar altele au fost comasate,  printre care si  editia a X-a a Festivalului-concurs International de muzica populara româneasca ”În gradina eu flori multe”  si editia a VIII-a a Festivalului International de muzica autentica „Sa-mi cânti, cobzar…”. Pentru a organiza aceste actiuni de mare amploare la un nivel decent si din dorinta de a pastra frumoasele traditii culturale, care au devenit sarbatori de suflet pentru românii din nordul Bucovinei, nordul Basarabiei si Tinutul Herta, rugam românii de buna credinta, sa contribuie dupa posibilitati la realizarea acestui proiect national – cultural.  Orice donatie este binevenita.

Puteti expedia donatiile prin Western Union sau  vira  pe  conturile noastre  bancare:

în RON  –  RO16RZBR0000060014813848

în EURO – RO91RZBR0000060014813856  

în USD –  RO33RZBR0000060016675651

RAIFFEISEN BANK – Sucursala Suceava, Str. Nicolae Balcescu 4 (titular Iurie Levcic)

Cu mentiunea: Ajutor nerambursabil pentru activitatea Centrului Bucovinean de Arta Cernauti.

Ne angajam sa trimitem un raport fiecarui donator, în care sa mentionam  unde si cu ce scop au fost folosite donatiile.

Va  asteptam sa fiti alaturi de noi la aceasta actiune.

Informatii suplimentare, obiectii, sugestii, propuneri de colaborare la numerele de telefon:

0038 050 906 00 99 sau 0038 037 2 90 42 09; e-mail: office@artbuc.cv.uawww.artbuc.cv.ua

Va multumim anticipat“, a precizat intr-un comunicat de presa Iurie Levcic, presedintele Centrului Bucovinean de Arta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com