„Statalitatea romanilor, de la Mica Unire (1859), la Unirea Deplina (1918)“ (Foto-Video)

Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru“, in parteneriat cu Colegiul National „Gheorghe Vranceanu“ si Biblioteca Judeteana „Costache Sturdza“ din Bacau au organizat astazi un eveniment de exceptie la sala mare a Inspectoratului Scolar Judetean. Eugen SendreaAuditoriul a fost format din elevii liceului de elita „Gheorghe Vranceanu“, condusi de profesorul de istorie Dumitru Ficuta, iar invitatii speciali au fost istoricul si scriitorul Eugen Sendrea, deputatul Cosmin Necula dar si profesorul dr. Ovidiu Buhucianu. Gabriel Stan, profesor de istorie si directorul CCD Bacau, a fost si initiatorul acestui eveniment scolar.

Eugen Sendrea, unul dintre cei mai bine vanduti scriitori si istorici in librariile din Moldova, le-a vorbit elevilor despre intersectia Bacaului si bacauanilor cu marile personalitati ale lumii, despre contributia avuta de orasul de pe Bistrita la realizarea statalitatii romanilor. Deputatul bacauan Cosmin Necula, unul dintre politicienii tineri si curati din Parlamentul Romaniei, le-a vorbit elevilor (VIDEO) despre orizontul in care ar putea fi realizata unirea cu Republica Moldova si alte teritorii pierdute, Ovidiu BuhucianuDumitru Ficutaorizontul in care s-ar putea vorbi de „Unirea Deplina“, asa cum a fost cea din 1918. Parlamentarul roman crede ca este nevoie de mai multa verticalitate in atitudinea politicienilor romani, care au preferat in utlimii ani sa stea cu capul plecat in fata oficialilor UE, asa cum odata stateau in fata Portii Otomane, a austriecilor sau rusilor. Cosmin Necula le-a explicat elevilor ca nu este un eurosceptic si ca totodata, la Bruxelles nu exista adevarul absolut si ca principala resursa a Romaniei este chiar tineretul valoros, exportat in marile centru universitare din lume. „Nu ne pot impune reguli pe care nici ei nu le respecta“, a spus Cosmin Necula.

Gabriel Stan-CCD BacauFinalul evenimentului a fost unul multimedia, realizat de elevii de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu“, sub coordonarea lui Dumitru Ficuta. O ora de proiecte, video, colaje, cu fond sonor din piese vechi sau patriotice in care elevii au putut sa invete despre istoria zbuciumata a romanilor, pe drumul realizarii statalitatii si idealului de „unire deplina“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com