Spitalul Judetean Bacau are un tomograf Siemens de ultima generatie (galerie foto)

 

Spitalul Judetean din Bacau a fost dotat cu un tomograf performant, cu 16 slice-uri si un timp de expunere la radiatii foarte redus. Aparatul a fost achizitionat cu bani de la Consiliul Judetean (CJ), Minsiterul Sanatatii, dar si cu fonduri proprii.

La Spitalul Judetean Bacau a fost inaugurat cel mai modern tomograf marca Siemens

Valoarea tomografului Siemnes inaugurat la spital se ridica la peste 350.000 de euro. ”Tomograful va conduce la obtinerea unui diagnostic corect. Avem specialisti care stiu sa îl foloseasca”, a declarat Dan Stoica, managerul Spitalului de Urgenta Bacau.

Presedintele Consiliului Judetean afirma ca acesta este primul pas în modernizarea Spitalului Judetean din Bacau. ”Peste o luna se va inaugura sectia de Terapie Intensiva, dar si Chirurgia Pediatrica. Anul viitor se va inaugura Maternitatea”, a dat asigurari Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.

La eveniment, alaturi de cadrele medicale, au mai participat Mihaela Popescu, directorul Directiei de Sanatate Publica si Lucian Sova, presedintele Consiliului de Administratie al spitalului bacauan. ”Aceasta este o revolutie tehnologica la Spitalul Judetean. Vreau ca îân curând sa avem si o revolutie în domeniul resurselor umane pentru ca relatia dintre medici si pacienti sa fie la standarde ridicate”, a sus Lucian Sova.

 

Tomograful este amplasat la parter, lânga Urgente, are 16 sliceuri, scanarea este tridimensionala, viteza cu care acesta realizeaza tomografia este mare si totodata se reduce expunerea pacientului investigat la radiatii. Aparatul realizeaza o depistare precoce a trumorilor. ”Acest tomograf permite imagini de o calitate optima si depistarea unor tumori milimetrice”, a mai adaugat Elena David, seful laboratorului. Acest timp de tomograf a fost lansat pe piata medicala pentru prima oara la Congresul Medical de la Viena în 2010. Desi pretul este ridicat, au fost vândute 8.000 în întreaga lume.

 

Vechiul computer tomograf care a functionat 11 ani la spitalul din Bacau, care a fost folosit la peste 50 de mii de scanari, a fost mutat la spitalul din Buhusi.

 

Ministrul liberal Nicolaescu a redirectionat tomograful in colegiul unde candida

 

Spitalul din Bacau putea avea un tomograf performant din 2008, dar atunci fostul ministru liberal Eugen Nicolaescu l-a directionat spre colegiul unde urma sa candideze, în Calarasi. „Puteam face aceasta investitie în urma cu trei ani, dar Ministrul Sanatatii l-a dat în Calarasi, unde urma sa candideze“, a spus Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau.

Doctorii Adrian Cotarlet si Andrei Stefanescu, primii in topul Adevarul

O femeie a nascut tripleti de un kilogram

Gradul de îndatorare al Bacaului a ajuns 21,8%

Romeo Stavarache, primarul minune al Romaniei

3 Comentarii

  1. Stouca daniela spune:

    As dori o programare pt tomograf

  2. poiana cezar spune:

    cum obtinem si noi o programare pt un ct glezna c stanga .va multumim

  3. Sandu Viorica spune:

    Cum se face o programare pt tomograf si care este adresa si nr de tel .Multumesc l

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com