In Bacau a fost lansat „Angajamentul tinerilor impotriva coruptiei“

Astazi, de la ora 14, în Sala de conferinte a Inspectoratului Scolar Judetean Bacau a avut loc festivitatea de lansare a proiectului „Angajamentul tinerilor împotriva coruptiei”.

Evenimentul a fost organizat de Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacau – Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica Bacau, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bacau – Consiliul Judetean al Elevilor Bacau.

 

In Bacau a fost lansat „Angajamentul tinerilor impotriva coruptiei“

Proiectul ”Angajamentul tinerilor în lupta împotriva coruptiei”, care se va derula în perioada noiembrie 2011 – iunie 2012, va antrena, în primul rând, elevii si profesorii participanti la Scoala de vara „Tinerii în lupta împotriva coruptiei”, organizata la Bacau, în perioada 4-10 septembrie 2011, scoala finantata de Ambasada S.U.A. la Bucuresti, cofinantata de Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau si care a avut ca tema prevenirea si combatera coruptiei în România.

 

Acestia provin din judetele: Bacau, Bihor, Constanta, Covasna, Dâmbovita, Gorj, Neamt si Suceava, judete în care functioneaza centre regionale de resurse pentru educatia civica, afiliate Asociatiei de Educatie Civica din România.

„Avem acum ocazia sa promovam un nou tip de proiect, cu o puternica componenta civica nonformala. Opinam ca participarea elevilor si profesorilor la acesta, poate contribui la schimbarea mentalitatii lor, referitoare la fenomenul coruptiei în societatea româneasca”, a spus Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

Pentru o buna desfasurare a acestui proiect, institutia organizatoare, Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacau – Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica Bacau, a încheiat parteneriate cu: Prefectura Bacau, Consiliul Judetean Bacau,  Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Inspectoratul Judetean de Politie Bacau, Primaria Bacau, Baroul Bacau, Tribunalul Bacau, Administratia Nationala a Penitenciarelor  Bacau, Agentia Nationala Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Bacau, Centrul Regional Bacau al Agentiei Nationale Împotriva Traficului de Persoane, Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Bacau, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau si Colegiul National „Ferdinand I” Bacau.

 

Echipa de proiect este formata din profesorii: Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” Bacau si Lucica Ciuperca, coordonatoarea Centrului Regional pentru Resurse de Educatia Civica Bacau.

 

Scopul proiectului îl constituie realizarea unor activitati educationale interactive, prin antrenarea mai multor factori educativi, experti, cadre didactice, institutii publice sau private – ONG-uri, care sa conduca la întelegerea gravitatii si dimensiunilor fenomenului coruptiei, a cauzelor, formelor ei, a  necesitatii implicarii tinerilor în prevenirea si combaterea acesteia.

 

Obiectivul general este sprijinirea elevilor în procesul formarii unui comportament social integrator si securizant, în perspectiva maturizarii acestora, ca cetateni responsabili si a implicarii lor active în solutionarea problemei coruptiei în comunitatea locala si nationala. Activitatile propuse în proiect vor asigura întelegerea de catre tineri a gravitatii si dimensiunilor fenomenului coruptiei în tara si în lume, precum si a necesitatii de a se implica activ în lupta împotriva acesteia.

 

Proiectul asigura formarea si dezvoltarea profesionala a participantilor, care vor deveni promotorii luptei împotriva coruptiei în rândul colegilor, parintilor si comunitatilor locale din care provin.

Participantii vor fi încurajati sa conceapa proiecte si planuri de actiune locale, prin care sa  determine schimbarea mentalitatii cetatenilor, privind „normalitatea” coruptiei în România, sa reduca starea de resemnare, pasivitate si fatalism, care întretine acest fenomen si sa produca comportamente civice de participare activa a tinerilor, în monitorizarea, demascarea si sanctionarea cazurilor de coruptie din societate.

Proiectele elevilor participanti vor fi servi ca modele de actiune, ce vor putea fi popularizate si diseminate si în alte scoli din tara, prin realizarea unui ghid de bune practici, care va fi tiparit ulterior.

Scoala de vara „Tinerii în lupta împotriva coruptiei” (update-Galerie foto)

Stavarache si Popovici au scapat fara urmarire penala/Terenurile din Serbanesti ramân în instanta

Spitalul Municipal, o gaura pentru bugetul local

Deputatul bacauan Tudor Chiuariu, trimis în judecata de DNA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com