Sorin Rosca Stanescu: Bacaul alimenteaza conturile ilegale ale presedintelui Traian Basescu!

Senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu (SRS) a facut astazi, pe propriul site, declaratii de o gravitate exceptionala la adresa presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Din afirmatiile lui SRS reiese ca Bacaul este un nod al interselor personale ale presedintelui Basescu, care si-ar duce banii, obtinuti prin tradare nationala si furt, in Insulele Seychelles.

Romeo Stavarache si Traian Basescu -2004„Pe surse“, cam acelasi lucru s-a vorbit in cateva randuri si despre primarul Bacaului. Ca pesches-ul obtinut de la lucrarile publice l-ar duce in paradisul fiscal din Seychelles. Asta, deoarece, acuzele voalate si cateodata, directe, referitoare la trucarea licitatiilor publice, la investitii din fonduri romanesti si europene, au ramas „fara acoperire“ in declaratia de avere a primarului bacauan. Si nu de putine ori, Romeo Stavarache a lasat sa se inteleaga ca are o relatie privilegiata cu Traian Basescu. Iar informatia legata de ducerea banilor in Seychelles a  ramas simplu zvon, fara urma de credibilitate.

In lumea tacerii, in care sunt invaluite si interesele presedintelui Traian Basescu, doar jurnalisti/politicieni ca SRS par a avea informatii si curajul in a vorbi.

Bacaul apare mentionat in lista firmelor/corporatiilor care l-ar indopa in conturi pe Traian Basescu cu firma lui Dorin Umbrarescu-Tehnostrade dar si cu o masina, inmatriculata in Bacau- BC – 69 – FGC. Potrivit lui Rosca Stanescu, aceasta masina s-ar intalni cu un baiat cu ochi albastri, care la randul lui ar plasa banii unui reprezentant al Eurotrend Investment S.A., societate elvetiana.

boschetar PDL-istRazboiul politic pare sa fi ajuns la o tensiune maxima. Un razboi al informatiilor, in care se joaca, poate, ultimul act. Cine va verifica informatiile lui SRS si reteaua lui Traian Basescu, cand despre presedinte se spune ca ar avea serviciile si Justitia in maini?

Iata declaratiile lui Sorin Rosca Stanescu, de pe blogul lui Radu Tudor:

“Celui care ieri m-a dat in judecata pentru ca am spus, in calitate de senator PNL, cateva adevaruri scandaloase vizand legaturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation in afacerea Rosia Montana, ii atrag astazi atentia asupra propriilor sale conturi. Din strainatate. Depozite de bani. In sucursale bancare situate in Seychelles.
Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporatii. Cum ar fi:  Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communcations, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate si, fara doar si poate, RCS-RDS.
Cand ma refer la depozitele bancare detinute de Traian Basescu, ma gandesc nu numai la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar si la depozitele detinute de Elena Udrea in aceeasi sucursala si chiar de Marius Daniel Morar. Ca sa nu mai vorbesc si de alti cativa corifei ai Directiei Nationale Anticoruptie. Una din platile importante facute anul trecut, in valoare de zeci de milioane de dolari – echivalent euro – au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Basescu.
Pentru ca domnul Traian Basescu sa inteleaga nu numai ca ii aduc acuzatii de complicitate la acte si fapte de o gravitate exceptionala legate de afacerea Rosia Montana, ca el sa priceapa nu numai ca-l acuz de faptul ca, in calitate de principal beneficiar al activitatii comunitatilor serviciilor secrete desfasurate cu mari eforturi si pe bani publici, a stiut, a tolerat si a protejat toate faptele ilegale care, pana in prezent, au fost devoalate Comisiei Rosia Montana, dar ca el insusi se afla in spatele unora dintre operatiunile ilegale, ii voi oferi mai jos cateva exemple asupra modului in care a operat. Iata, in cele ce urmeaza, cu titlu de exemplu, unul dintre traseele acestor fonduri: banii lichizi ai firmelor din Romania, reprezentand in ultima instanta evaziune fiscala, ajung in nord-estul Italiei, in localitatile Madonna del Capiglio, Malle sau Dimaro, de obicei, prin intermediul unui autorurism Audi negru, cu numar de inmatriculare BC – 69 – FGC. Aici, o persoana, fost membru al unui serviciu secret, preia transportul de bani si il transmite unui reprezentant Eurotrend Investment S.A., societate elvetiana. Din Elvetia, banii ajung in bancile din Seychelles. Aproape fiecare firma care a livrat bani in beneficiul lui Traian Basescu ori a acolitilor acestuia are trasee asemanatoare si doar intermediarii sunt diferiti.
Daca presedintele Traian Basescu tot a decis ca este bine sa ma dea in judecata, ma voi stradui si in viitor, asa cum fac si astazi, sa-i ofer motive cat mai consistente. Sunt tare curios sa vad ce se va intampla in justitie atunci cand,  vor fi facute publice probele. Cu subiect si predicat. Si, dupa caz, cu fotografii, inregistrari audio si copii dupa documente oficiale”
DATA,                                                                                  SENATOR,
5 noiembrie 2013                                              SORIN ROSCA STANESCU

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com