„Managementul calitatii în educatie”, relansat la CCD Bacau

Programul de formare continua „Managementul calitatii în educatie” a fost proiectat si creat în ultimii patru ani, de specialistii Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, ca rezultat al mai multor analize de nevoi efectuate.

CCD Bacau-Managementul calitatii in educatieEl a fost acreditat de Ministerul Educatiei, fiind purtator a 25 credite profesionale transferabile si a fost relansat, sâmbata, 02 noiembrie 2013, la Bacau, moment la care au participat peste 200 de cadre didactice.

Programul de formare continua „Managementul calitatii în educatie” este fundamentat pe optiunile strategice ale politicii educationale din România, în contextul sistemului educational european, stabilit prin „Declaratia de la Copenhaga”.

Menirea lui deriva din prevederile Legii Educatiei Nationale Nr. 1/2011, care stabileste scopul si obiectivele generale ale educatiei, coroborate cu prevederile Legii 87 / 2006, privind Asigurarea Calitatii în Educatie, care precizeaza la Art. 5, alin. 1: „Calitatea educatiei reprezinta o prioritate permanenta pentru orice organizatie furnizoare de educatie, precum si pentru angajatii acesteia.”, iar la alin. 5, „Politicile de asigurare a calitatii educatiei din România sunt permanent corelate cu actiunile promovate la nivel international.”

Obiectivele programului vizeaza activizarea si dezvoltarea competentelor, dobândite prin formarea initiala, precum si formarea de noi competente, în acord cu obiectivul strategic al Consiliului European de la Barcelona din 2002, care stipuleaza: „Îmbunatatirea calitatii si eficientei sistemelor educationale si de formare profesionala din Uniunea Europeana”.

Cele 89 de ore cuprinse în curriculumul programului, sunt repartizate în mod judicios, astfel încât, temele fundamentale sunt acoperite complet.

Acestea sunt: conceptul si filozofia calitatii; calitatea si standardele de calitate, aplicabile în domeniul productiei si serviciilor – managementul calitatii; sistemul românesc de management si asigurarea calitatii  în educatie; asigurarea calitatii la nivelul unitatilor de învatamânt preuniversitar; comisia de evaluare si asigurare a calitatii din unitatile de învatamânt preuniversitar; procesul de evaluare institutionala; învatarea experientiala  în managementul calitatii educatiei – practica si tutoriat.

Echipa de traineri este alcatuita din cadre universitare si profesori formatori, cu o înalta expertiza si cu o bogata experienta profesionala, recunoscuta pe plan local si national, precum: conf. univ. dr. Roxana Mironescu, de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, conf. univ. dr. Andrei Paraschivescu, de la Universitatea „George Bacovia” din Bacau, prof. Virginia Blaga – expert A.R.A.C.I.P., prof. Manuela Stoica – expert A.R.A.C.I.P., prof. Maria Zaharia – colaborator extern A.R.A.C.I.P., expert evaluare externa si profesor la Scoala Gimnaziala „George Calinescu” Onesti, si prof. Mihaela-Liliana Ciuchi – formator al C.C.D. Bacau, initiatoarea si coordonatoarea proiectului.

„Anul trecut scolar peste 650 de cadre didactice au urmat acest program, fapt care ne indica buna audienta a acestuia.

Particularitatea lui rezida din continutul specializat, el adresându-se tuturor cadrelor didactice din învatamântul preuniversitar, nu numai managerilor de unitati scolare, sau responsabililor Comisiilor de Evaluare si Asigurare a Calitatii, care functioneaza la nivelul acestora.”,  ne-a spus profesorul Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com