Socant. Conducerea Universitatii „Vasile Alecsandri“ din Bacau l-a dat in judecata pe profesorul care se afla in greva foamei

Actuala conducere a Universitatii „Vasile Alecsandri“ suprinde prin actiunile inumane pe care le intreprinde. Profesorul universitar Marius Stamate, care se afla in greva foamei în a cincea zi, a fost dat in judecata. Dosarul 3887/110/2017 a fost inregistrat la Tribunalul Bacau pe 11 septembrie si vizeaza solutionarea pe cale judecatoreasca a litigiului de munca/ a protestului.
Sefii care conduc autoritar institutia vor sa dovedeasca ca protestul profesorului bacauan este ilegal. Prin urmare, daca vreo instanta din Bacau le va da dreptate, ar putea urma si alte consecinte. Universitatea „Vasile Alecsandri“ a emis astazi, 12 septembrie, si un comunicat de presa.

Carol Schnakovszky, urmasul lui Valentin Nedeff la conducerea Universitatii din Bacau.

„În sedinta extraordinara a Biroului Consiliului de administratie din data de 11.09.2017, s-a analizat situatia creata de protestul domnului Prof.univ.dr. Stamate Marius. Domnul Prof.univ.dr. Stamate Marius solicita aprobarea tuturor revendicarilor transmise în data de 08.09.2017 si a nominalizat o comisie din partea conducerii si a sindicatului. Biroul Consiliului de administratie a hotarât ca toate discutiile cu domnul Prof.univ.dr. Stamate Marius sa se realizeze dupa primirea hotarârii judecatoresti privind nelegalitatea protestului si a punctului de vedere din partea Sindicatului Salariatilor din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau“.

Profesorul grevist s-a retras din Sindicatul Universitatii, o unealta in mana conducerii institutiei

Profesorul universitar dr. Marius Stamate si-a deschis blog de cand este in greva foamei. O parte din abuzurile la care a fost supus au fost explicate presei locale si nationale. Fara niciun efect.

„S-au scurs 96 de ore de când am început greva foamei la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau, iar nicio discutie nu a fost începuta cu conducerea Universitatii Vasile Alecsandri din Bacau. Azi 12 sep 2017, am hotarât sa ma retrag din Sindicatul salariatilor de la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau. Am luat aceasta decizie din urmatoarele motive:
Sindicatul salariatilor din UVAB :
a. Nu a luat o pozitie publica în legatura cu aceasta actiune de protest;
b. Dupa 77 ore de greva foamei, au venit la mine cu mâncare !!!,(daca dupa 80 de ore de greva a foamei încep sa mananc, atunci organismul intra imediat în colaps – revenirea la un regim de alimentatie normal facându-se treptat).

Acestia încercând sa îmi impuna ce revendicari sa sustin

c. Ieri, la ora 14.30, am solicitat reprezentantilor sindicatului care au venit la mine, ca echipa de discutii sa fie formata din Rector prof .dr.ing.Carol Schnakovszky, un reprezentant al senatului, conf. dr.ing. Ifrim Irina, un reprezentant al conducerii Facultatii de Inginerie, Conf.dr.ing Roxana Grigore si un reprezentant al sidicatului, Conf.dr. Liliana Mâta, nici pâna acum nu am primit un raspuns.
Astfel prin acest demers, dau posibilitatea oricui este interesat, inclusiv Sindicate, care au în centru atentiei lor interesul si viata salariatilor sa poata lua atitudine si pozitie fata de motivele si revendicarile acestei greve a foamei“, afirma profesorul Marius Stamate.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com