Simpozion de Ziua Nationala a Romaniei

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacau, în colaborare cu Asociatia Refugiatilor din Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta, filiala Bacau, Asociatia Pro-Basarabia si Bucovina si Grupul de Initiativa Basarabeana Bacau organizeaza maine, 30 noiembrie, de la ora 13,00 simpozionul cu tema „Unirea cea mare in constiinta românilor”. Manifestarea, dedicata sarbatoririi zilei nationale a României, urmareste sa scoata în evidenta etapele unificarii României, culminând cu actul de la 1 Decembrie 1918.

 

La manifestare vor participa si invitati din Republica Moldova. Vor prezenta lucrari Prof.dr. Jean Ciuta, dr. Marius Alexandru Istina, profesorul Mihaela Baitan de la Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”,  filiala Bacau, profesorul Valeriu Ostas, director al „Casei Limbii Române”, Causeni, Republica Moldova, Ioan Seniuc, presedinte Asociatia Refugiatilor din Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta, dar si studentul Gheorghe Caminschi din partea Grupului de Initiativa Basarabeana Bacau.

 

„Activitatea va cuprinde un program artistic prezentat de elevi de la Liceul de Arta „George Apostu” Bacau, dar si un program artistic sustinut de studentii basarabeni din Grupul de Initiativa Basarabeana Bacau”, a spus dr. Marius Alexandru Istina, seful sectiei Logistica, Informatizare si Educatie Muzeala, din cadrul Muzeului de Istorie ”Iulian Antonescu”  din Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com