Simpozion si lansare de carte la 90 de ani de PCR

Pe 8 mai se implinesc 90 de ani de la crearea Patidului Comunist Roman. Comitetul de Reorganizare a Partidului Comunist Roman, in colaborare cu Asociatia Militantilor pentru Pace, Egalitate si Progres Social „Scanteia” anunta organizarea unui simpozion si lansarea unei carti marturie a unei experiente legate de fostul conducator al statului, Gheorghiu Dej.

„Simpozionul ” 90 de ani de la crearea Partidului Comunist Român / 8 mai 1921- 8 mai 2011, 90 de ani de istorie” va avea loc sambata, 7 mai, la Biblioteca Metropolitana Bucuresti, din str. Tache Ionescu, nr.4, sector 1, ora 10. În cadrul acesteia va avea loc si lansarea cartii ”Eu si Georghiu Dej” scrisa de Gheorghe Apostol si tiparita, postum, sub egida Asociatiei Militantilor pentru Pace, Egalitate si Progres Social ”SCÂNTEIA””, ne-a precizat Petre Ignat, liderul Comitetului de Reorganizare al PCR.

 

Gheorghiu Dej l-a vrut prim secretar pe Apostol

 

Gheorghe Gheorghiu- Dej s-a nascut pe 8 noiembrie 1901, la Barlad si a decedat, in urma unui cancer la ficat, pe 19 martie 1965. A fost presedinte al Consiliului de Stat al Republicii Populare Romane, din 1948, pana in 1965. In 1946-1947 a participat, ca membru al delegatiei conduse de Gheorghe Tatrascu la tratativele de pace de la Paris.

Autorul lucrarii “Eu si Gheorghiu Dej, Gheorghe Apostol, a afirmat in mai multe randuri ca el a fost numit de presedintele Dej in fruntea PCR, fapt ce confirma convingerile altor lideri comunisti. Balanta pentru desemnarea noului lider, Nicolae Ceausescu, a fost inclinata de influenta lui Ion Gheorghe Maurer, ostil la acea vreme lui Gheorghe Apostol.

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

3 Comentarii

 1. crysty spune:

  Wilhelm Tell tu poate esti unul din aceia care ati furat tara. in momentul actual tara arata mai rau ca in momentul razboiului. in ultimi 20 de ani toate partidele politice de mocratice au distrus aceasta tara bucata cu bucata incepand cu tiganul de iliescu (adevaratul criminal la lovitura de stat din 1989), emil constantinescu si mafiotul care a adus tara in paragina basescu. in romania trebui sa vina la putere partidul comunist roman e singurul partid care poate redresa tara si economia acestei tari cu idei romanesti. majoritatea tinerilor simpatizeaza PCR pentru ca pe timpul lui neanicu ne exista saracie si aveai un post sigur de lucru in momentul actula peste 65% din populatia romanie este saraca si nu au un servici pt ca nu au unde sa lucreze . TRAIEASCA PARTIDUL COMUNIST ROMAN.

 2. Oara spune:

  Ar trebuii interzise simbolurile crestinismului pentru doua mii de ani de crime, de minciuna , de saracie fizica si morala, de sclavie crestina , de sinistra farsa si eroare , de atrocitati crestine , de Cruciade, de Inchizitie , de Imperii Romane si Habsburgice , de Razboaie Mondiale , de uneltire , de impilare si asmutire a Vestului impotriva Estului , impotriva evreilor, comunistilor , ateilor, paganilor, musulmanilor …….
  Emil Cioran , Istorie si Utopie : ” In lumea asta , peste un tiran precum Hitler si Stalin si peste un alt tiran precum Filip al Doilea si Carol Quntul si peste toti tiranii de la Cezar incoace ,Sus, Sus, in ierarhia universala mai troneaza un tiran . Unul singur . Sa-l scriti cu litere mari caci pentru El si pentru infricosatoarea Lui faima au urlat si au patimit veacurile . Il vad la orizont ( desigur pe Hristos ) cu Sabia de foc si deja aud gemetele si chiar strigatele noastre , caci noaptea ce ne va pogori in oase ne va aduce cu ea – nu Pacea, asa cum a promis-o pentru psalmist, ci Groaza ”
  Sictiri la toti cei ce propavaduiesc credinta ! Pace , liniste sufleteasca , adevar , dreptate si egalitate la toata lumea – ele va vor aduce mantuirea !
  Atata vreme cat este credinta, Diavolul va avea unde sa se ascunda : in spaimele si lasitatile noastre si in blana mielului crestin , in halucinatiile , in febra si in delirul crestinilor.

  Sictiri la toti cei ce propavaduiesc credinta ! Pace , liniste sufleteasca , adevar , dreptate si egalitate la toata lumea – ele va vor aduce mantuirea !
  Atata vreme cat este credinta, Diavolul va avea unde sa se ascunda : in spaimele si lasitatile noastre si in blana mielului crestin , in halucinatiile , in febra si in delirul crestinilor.

 3. Wilhelm Tell spune:

  Avem cu totii obligatia morala de a impiedica prin orice mijloace reintrarea in legalitate a partidului comunist! ACEASTA AR INSEMNA PENTRU ROMANIA O TRAGEDIE LA FEL DE INGROZITOARE CA SI CEA DE ACUM 90 DE ANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com