200 de locuri pentru viitorii agenti de penitenciare

S-au scos la concurs 200 de locuri pentru Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare de la Tirgul Ocna. 170 de locuri sunt pentru barbati, iar restul pentru femei. „Participarea la concursul de admitere este conditionata de respectarea conditiilor de participare, precum si de achitarea taxei de participare, conform Metodologiei aprobate prin ordinul Ministrului Justitiei nr 1558/C/01.06.2009”, a precizat Vasile Scutaru, directorul scolii.

 

Pentru participarea candidatilor la concurs trebuie respectate conditiile: sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania; sa cunoasca limba romana scris si vorbit; sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat; sa aiba capacitate deplina de exercitiu; sa fie declarati „apt” din punct de vedere medical si psihologic; sa nu fi suferit condamnari (cu executarea/suspendarea executarii pedepsei sau amenda penala), sa nu se afle in curs de urmarire penala sau judecata pentru savarsirea de infractiuni; sa nu fi fost exmatriculati, pentru abateri disciplinare, dintr-o institutie de invatamant si sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala pe fiecare an de studiu de minimum 8.00; sa aiba varsta de maximum 35 de ani impliniti in anul concursului de admitere; sa aiba inaltimea de minimum 1,70 m barbatii si 1,65 m femeile; sa nu fi fost eliberati din motive imputabile sau destituiti dintr-o  functie publica in ultimii 7 ani; sa accepte, in situatia in care vor fi declarati „admis”, interzicerea ori restrangerea exercitarii unor drepturi si libertati cetatenesti prevazute de Legea nr. 293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu modificarile ulterioare si sa accepte efectuarea de verificari asupra activitatii si comportamentului lor in situatia in care vor fi declarati „Admis”

 

Taxa de concurs este in valoare de 120 lei si va fi achitata la sediul Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tirgu Ocna, la prezentarea candidatilor in vederea sustinerii probelor de concurs. Sunt scutiti de plata taxei de admitere orfanii de ambii parinti, candidatii proveniti din casele de copii sau din plasament familial si copiii personalului din sistemul administratiei penitenciare in activitate, pensionat sau decedat.

 

Candidatii ale caror dosare de concurs au fost declarate „admis” de catre comisiile de selectare a dosarelor, desemnate la nivelul fiecarei unitati, pot participa la concursul de admitere care se desfasoara la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciar Tirgu Ocna.       Concursul de admitere se desfasoara in doua etape. Dupa verificarea aptitudinilor fizice  vor urma probele de verificare a cunostintelor teoretice, in format test grila la „Limba romana”  si „Istoria romanilor”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com