„Sezatoare“ in costume populare la Scoala gimnaziala Mihail Sadoveanu

Joi, 28 ianuarie, de la ora 17, clasa a V-a B,condusa de profesorul Carmen Busuioc, s-a intalnit intr-o sezatoare, la care au participat, pe langa elevii clasei, parintii si bunicii  acestora.

 

Copiii au interpretat poezii, balada „Miorita” au dansat  si au jucat mai multe scene ( „Un negustor”,avandu-l ca protagonist pe vestitul Pacala, „Prostia omeneasca” s.a.).Scoala Mihail Sadoveanu Bacau (2)

„In privinta dansului popular, am primit ajutorul unor baieti din Ansamblul Folcloric „Busuiocul”,  care au venit la scoala cateva saptamani ca sa-i invete pe copii si sa repete. Copiii au fost impartiti pe ateliere, in care au si „muncit”: unii au cusut, altii au impletit sau au depanat lana iar altii au desfacut porumb. Parintii elevilor s-au mobilizat exemplar si au adus placinte „poale-n brau”, colaci, carnaciori facuti in casa, pentru a conferi intalnirii noastre un aer cat mai autentic traditional. In prealabil, o clasa din Scoala „Mihail Sadoveanu” a fost transformata, prin aportul catorva mamici inimoase, intr-o odaie taraneasca. Prin acesta activitate am incercat sa le deschid apetitul elevilor nostri pentru ceea ce inseamna traditie populara romaneasca.pentru a nu se pierde din farmecul , din frumusetea acestor „marci” nationale. Si acesta este rolul nostru de educatori:sa le oferim elevilor nostri modele „sanatoase” de viata si de traire autentica romaneasca, ca sa nu uitam cine suntem in esenta noastra“, a precizat Carmen Busuioc, organizatorul evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com