Sevastia Vatavu a fost adusa la viata de Martin Benedict cu apa fierbinte si rugaciune

”Am fost înviata de Martin Benedict! Desi am fost declarata moarta, medicul mi-a redat viata!”

 

Sevastia Vatavu(73 de ani), din Târgul Ocna afirma ca medicul Martin Benedict, propus acum spre beatificare si sanctificare la Vatican, i-a redat viata. Duminica, 2 februarie 1975, în timp ce o nastea în chinuri pe Ina, inima i-a cedat. Fata i s-a nascut la ora 10 dimineata si tot atunci, Sevastia a fost declarata moarta. Fiind fara puls, fara niciun semn vital, medicii care au asistat-o la nastere au constatat decesul si au trimis-o pe targa la morga. Ea aflat ulterior toata povestea de la o infirmiera si de la alte cadre medicale de la Spitalul Onesti. Medicul Martin Benedict s-a întors de la biserica pentru a vedea ce se întâmpla cu Sevastia Vatavu. A gasit-o la morga, fara suflare. Pâna seara a încercat surescitarea ei. A folosit apa fierbinte, medicamente dar si rugaciuni.

”Medicii de la Spitalul din Onesti m-au declarat moarta. Am fost dusa la morga, unde am stat câteva ore. Eram în moarte clinica. Fara puls, fara niciun semn de viata. Când a venit medicul Martin Benedict a început sa ma surescite. Cu apa fierbinte, cu medicatie, cu rugaciune. Dupa sapte ore am dat primele semne de viata”, a spus Sevastia Vatavu.

 

”Eu eram foarte bolnava cu inima, de care m-am si operat. Nu aveam voie sa mai duc o sarcina. Medicul Martin Benedict era împotriva avortului, se lupta din tot sufletul sa nu se piarda niciun copil. În 1974 am ramas însarcinata cu Ina. Stiam ca este foarte riscant, dar m-a convins medicul sa pastrez sarcina.”

 

Sevastia Vatavu l-a cunoscut bine pe Martin Benedict. În 1967, când acesta lucra tot la Spitalul din Onesti, a avut un accident la Magura (la 30 de kilometri de oras). Chiar atunci, pe acolo a trecut Eugen Elefterescu, fratele Sevastiei Vatavu. Dupa ce i-a reparat masina, familiile s-au împrietenit. ”Noi ne-am cunoscut bine. Medicul l-a vindecat si pe fratele meu, care avea o boala grava de ficat. Din punct de vedere medical nu exista explicatii pentru puterea lui Martin Benedict. Îti alina durerea numai cât îti vorbea si te lecuia de boli numai cât te consulta”, a mai spus femeia.

 

Sevastia Vatavu a lucrat la Banca Nationala a României (BNR), Filiala Onesti si înainte de pensionare a tinut contabilitatea la Spitalul din Târgul Ocna.

 

 

 

 

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com