Seminar despre voluntariat, sustinut de Stephanie Herzog

Maine, 12 iunie, de la ora 14, la Centrul “American Corner Bacau” din cadrul Casei Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau, va avea loc seminarul “Voluntariatul si dezvoltarea proiectelor de servicii comunitare”, sustinut de Stephanie Herzog. La activitate vor participa liceeni de la Colegiul “Mihai Eminescu” Bacau, coordonati de profesorii Ana-Maria Andrioaie si de Lacramioara Constantin.

Stephanie Herzog is a new Fulbright Scholar from the University of Nebraska-Lincoln.  She will travel to Romania. She is a graduate student in education administration and will teach at the university level along with studying eastern Europe school administration. Photo by Craig Chandler / University CommunicationsPornind de la ideea ca voluntariatul poate îmbogati nu doar vietile beneficiarilor, ci si a voluntarilor, expunerea invitatului american va eviden?ia importanta acestuia si a implicarii tinerilor în problemele comunitatii. Se va vorbi despre istoricul voluntariatului în lume, organizatii internationale de voluntariat si activitati specifice derulate de acestea, la particularitatile voluntariatului în România si la tipuri de categorii sociale, care beneficiaza de sprijin din partea organizatiilor de voluntari. La final liceenii vor primi materiale informative si brosuri, oferite gratuit de Centrul “American Corner Bacau”.

„Prin seminarul desfasurat, dorim sa familiarizam tinerii, cu specificul activitatilor de voluntariat si astfel sa stimulam implicarea lor în asemenea actiuni, în conditiile în care cultura voluntariatului în România este înca în formare.”, ne-a declarat Oana Liliana Jianu, coordonatorul Centrului ”American Corner Bacau”.

Stephanie Herzog este bursier Fulbright, iar pe parcursul anului scolar 2012-2013 si-a desfasurat activitatea la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si la Universitatea “Ovidius” din Constanta. Ea este licen?iata în arte si limba engleza, dar a absolvit si doua masterate – în tehnici de scriere si în managementul învatamântului superior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *