Seminar despre intoleranta si antisemitism la American Corner

Miercuri, 8 februarie 2012, de la ora 14.30, Casa Corpului Didactic “Grigore Tabacaru” (CCD) Bacau si Centrul Regional de Resurse pentru Educatia Civica Bacau, au organizat workshop-ul cu tema “Intoleranta, discriminare, xenofobie si antisemitism”.

La activitate, care s-a desfasurat la Centrul „American Corner Bacau”, au participat 30 de elevi , din clasele a X-a si a XI-a, de la Colegiul National „Ferdinand I” Bacau.

În cadrul dezbaterilor, coordonate de profesorul Mihaela Adriana Calugaru  si care au avut si o tema generica, ”Sa nu uitam niciodata ce s-a întâmplat si sa veghem ca aceste evenimente sa nu se mai repete”, au fost discutate diferite aspecte legate de clarificarea conceptelor de toleranta, diversitate, multiculturalism si a celor opuse acestora, precum intoleranta, discriminarea, xenofobia, rasismul si antisemitismul.

„Participantii au discutat si despre nevoia de toleranta într-o societate democratica, consecintele intolerantei si discriminarii  asupra evolutiei democratiei în lume, despre pericolele ce planeaza asupra democratiei actuale în tarile europene si despre necesitatea integrarii sociale a rromilor, o problema, se pare perena, a Europei“, a spus Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

Totodata, a fost proiectat si filmul documentar „De ce nu plâng?” (Rromii în Transnistria), producator, Institutul National pentru Studierea Holocautului din România – Elie Wiesel si Centrul Rromilor Amare Romentza, pelicula care reflecta într-o maniera aparte, cauzele si consecintele Holocaustului din România, tragedia  evreilor si rromilor.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com